Σήμερα..ζήσε για εσένα. | Από τη Στέλλα.

8a24c2f813d7be370e8346d25695cc2f

Ζωγράφισε έναν ήλιο στον τοίχο του δωματίου σου, για όταν έρθει το σκοτάδι, να σου υπενθυμίζει πως όλα είναι προσωρινά. Μετά την νύχτα ο ήλιος θα ανατείλει και τότε θα  φωτίσουν τα πάντα γύρω σου. Μην τον  απορρίπτεις, μην κρυφτείς, άφησε τον να σε λούσει με τις ακτίνες του. Πάρε μια βαθιά ανάσα, κλείσε τα μάτια σου και μην σκέφτεσαι τίποτα. Άσε το νου σου να σε ταξιδέψει  σε μέρη που τα πόδια σου τρέμουν να πατήσουν. Οτιδήποτε σε βαραίνει ψυχικά, σήμερα άσ’ το στην άκρη και κοίτα λίγο παραπάνω τον εαυτό σου.

Σήμερα χαμογέλα , σήμερα αγάπα, σήμερα ξέχνα ότι σε στεναχωρεί  , σήμερα και κάθε  σήμερα. Μην φοβάσαι λοιπόν τα δύσκολα απλά μάζεψε δύναμη και θα τα καταφέρεις. Μην φοβάσαι το σκοτάδι της μέρας, κάτσε απλά και χάζεψε τα αστέρια του ουρανού. Είσαι πιο δυνατός από όσο γνωρίζεις. Είσαι πιο δυνατός από όσο θα ανακαλύπτεις καθημερινά πως είσαι.

Όσο άσχημος και να σου φαίνεται ο κόσμος και οι ψυχές τον ανθρώπων, εσύ φρόντισε να κρατήσεις την αυθεντικότητα σου. Μην ζηλεύεις αν δεν έχεις αυτά που έχουν οι άλλοι. Σε όλους μας λείπει κάτι, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν θα μπορέσουμε να τα αποκτήσουμε όλα. Υποκειμενικά μιλώντας οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι οι πλεονέκτες. Εν τέλη, εμείς δίνουμε αξία στα πράγματα, στους ανθρώπους και στις καταστάσεις  που βιώσαμε.

Και αν ποτέ δεν σου έδωσαν ό, τι αξίζεις ,μην μουτρώσεις. Πάνω από όλα να γνωρίζεις εσύ ποιος είσαι και άσε τους άλλους να πιστεύουν πως κάποτε σε μάθανε. Βγάλε το παλτό της θλίψης -δεν σου πάει- και καλλιέργησε τον εαυτό σου με καλοσύνη.
Σπάσε τις αλυσίδες του εαυτού σου και μην αφήσεις τίποτα να σε κρατήσει πίσω, και ας μοιάζεις μικρός μπροστά στον κόσμο, να θυμάσαι πως το αληθινό δεν φθείρεται ποτέ.

-- Στέλλα | Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Στέλλα.

 

 

ttt

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s