Ψάξε να βρεις την ομορφιά του κόσμου. | Από την Εβελίνα.

cc9d6434256dc9008f4986d8d9a5075b.jpg

Εκεί που όλοι ψάχνουν να βρούνε την ασχήμια, εκεί που όλοι σκέφτονται και ξανά σκέφτονται, τα ζυγιάζουν και τα ξανά ζυγιάζουν, προσπαθώντας να βρούνε ένα ελάττωμα σε μία τελειότητα κι ας είναι τελειότητα. Εκεί ακριβώς αξίζει να βρεις την ομορφιά. Την ομορφιά που κρύβουν τα όνειρα, την ομορφιά που κρύβει μια έκπληξη, ένα μπλουζάκι σου κι ας ψάχνουν οι άλλοι να βρουν αν είναι τρύπιο για να αισθανθούν αυτοί καλύτερα, την ομορφιά που κρύβει ένα λουλούδι ξεχνώντας πως έχει τα αγκάθια του. Σταμάτα να βλέπεις τα αγκάθια εκεί που πραγματικά δε σε ενοχλούνε.

Ψάξε να βρεις την ομορφιά που κρύβει κάθε άνθρωπος μέσα του και πόσο μάλλον εσύ ο ίδιος και δείξε την προς τα έξω, γιατί μαθαίνω πως ό, τι δίνεις παίρνεις. Βρες εκείνον που θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα, ξεχωριστά, ότι αξίζεις τα πάντα και χάρισε του και εσύ ό, τι έχεις και ας μην έχεις πολλά. Ψάξε την ομορφιά που κρύβει ένα ξαφνικό δώρο και μην ψάχνεις να βρεις τις αιτίες του. Μια συγνώμη και μη σκέφτεσαι τι οδήγησε στην μετάνοια. Την ομορφιά του ‘ευχαριστώ’ σταματώντας να το θεωρείς τόσο δεδομένο.

Εκεί που όλοι ψάχνουν την ασχήμια, έναν χυδαίο και προσβλητικό λόγο, μια πικρία να εκδηλώσουν, εσύ ψάξε να βρεις ένα λόγο να χαμογελάσεις ανάμεσα στους χίλιους που έχεις για να λυπηθείς. Βρες τους χίλιους τρόπους για να δεις αλλιώς τα πράγματα, πιο ευδιάθετα, πιο διαφορετικά από την πραγματικότητα. Και όσο σκληρή και αν είναι αυτή εσύ ψάξε να βρεις μια δική σου ουτοπία που, κυρίως τα όνειρα θα επιτρέπονται χωρίς να σου κόβει κανείς τις ελπίδες σου. Βρες την ομορφιά των ελπίδων και άσε τους άλλους να σε λένε ονειροπόλο, εξωπραγματικό ή και αφύσικο.

Ψάξε την ομορφιά στα αφύσικα τα οποία διαρκούν για λίγο όπως όλα, χαρίζοντάς σου την ικανοποίηση πως κάποτε τα έκανες και αυτά. Βρες την ομορφιά στα πιο απλά, στα πιο αστεία και τόσο παιδικά πράγματα, βεβαιωμένος πάντοτε πως περιβάλλεσαι από ανθρώπους που δε σε υποτιμάνε, αλλά από εκείνους που σε εκτιμάνε και σε σέβονται πραγματικά. Βρες την ομορφιά που κρύβει η ευγένεια και σταμάτα να κοροϊδεύεις αυτούς που έχουν να πούνε έναν καλό λόγο για όλα. Εκείνοι ακριβώς αντιλαμβάνονται πως η κακία που γεμίζεις σε κάνει ακόμη πιο μικρό, ενώ η καλοσύνη μπορεί να σε μετατρέψει σε γιγάντιο.

Βρες την ομορφιά που κρύβουν τα αστέρια καθώς τα κοιτάς από ψηλά και ονειρέψου πως κάποτε θα βρίσκεσαι και εσύ στην παρέα τους. Βρες την ομορφιά εκεί που όλοι ψάχνουν να βρούνε την ασχήμια και απόδειξέ τους πως οι μόνοι που ασχήμυναν τον κόσμο είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι, οι σκέψεις τους. Και αλίμονο αν θέλεις να αποτελείς έναν από αυτούς. Βρες την ομορφιά που κρύβεις!

-- Εβελίνα | haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Εβελίνα.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s