Μια αγκαλιά, ολόκληρη θάλασσα. | Από τη Μίνα.

6009401bffe178b99754d4960401ad58.jpg

Αγαπώ την θάλασσα. Μπορώ να κάθομαι να την παρατηρώ για ώρες. Μπορώ να κολυμπάω στα νερά της δίχως να με κουράσει. Αφήνομαι σε αυτή και δεν δίνω μία για το που θα με πάει. Την αγαπώ με τις φουρτούνες της. Δεν αρκούμαι στα γαλήνια και φιλικά νερά της. Δεν την φοβάμαι όσο κι αν κρύβει κινδύνους.

Μην την φοβάσαι, να την αγαπάς, γιατί δεν είναι για πάντα. Ξέρεις μονάχα να τη πλησιάζεις το καλοκαίρι, τότε που τα νερά της είναι πιο ζεστά από ποτέ. Εγώ την προσμένω σαν μικρό παιδί. Περιμένω με ανυπομονησία και χαρά να βουτήξω στα νερά της και να ονειρευτώ κοντά της. Όταν βρίσκομαι μαζί της το μυαλό μου φεύγει χιλιόμετρα μακριά και η πραγματικότητα δεν μπορεί να το σταματήσει με τίποτα.

Δεν με ελκύει το αναπόφευκτο αλλά για κάποια πράγματα κάνω μεγάλη υπομονή. Περιμένω. Δεν φεύγω. Όπως η θάλασσα δεν είναι για όλες τις ώρες έτσι δεν είναι και οι άνθρωποι. Πολλά μπορούν να προκύψουν. Υποχρεώσεις, χιλιόμετρα και χίλια δυό εμπόδια που σου βασανίζουν το μυαλό. Γι’αυτό σου λέω μη φοβάσαι τους ανθρώπους που αγαπάνε την θάλασσα. Σε αυτούς να πηγαίνεις. Φαντάσου με πόση προσμονή περιμένουν τα χέρια που αγαπάνε να τους αγγίξουν και να τους σφίξουν στην αγκαλιά τους.

Φαντάσου με πόση ανυπομονησία περιμένουν να αφεθούν σε αυτούς. Εμείς που αγαπάμε την θάλασσα δεν φοβόμαστε. Οι άνθρωποι είναι πιο επικίνδυνοι από εκείνη. Εμείς αγαπάμε τους ανθρώπους μας και με τις φουρτούνες τους, κάνοντας ό, τι περνάει από το χέρι μας για να κάνουμε τα νερά τους γαλήνια. Κοντά τους κάνουμε σχέδια και ονειρευόμαστε το μέλλον μας. Μη μας φοβάσαι. Εμπιστεύσου μας. Εμείς εμπιστευόμαστε την ζωή μας σε κάτι που μπορεί να μας παρασύρει χωρίς να το καταλάβουμε.

Δεν θέλουμε το κακό. Το μόνο που θέλουμε είναι τους ανθρώπους μας. Να αφηνόμαστε στην αγκαλιά τους. Να τους παρατηρούμε. Να γνωρίζουμε κάθε σημάδι στο σώμα τους, ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια που εκείνη θεωρούν ψεγάδι. Το μυαλό μας κοντά τους να τρέχει σε κόσμους τρελούς, εκείνη που η λογική δεν υπάρχει, εκεί που επικρατεί η τρέλα. Να αφηνόμαστε στα νερά τους και να κολυμπάμε σε αυτά γνωρίζοντας καινούριους κόσμους.

imageedit_2_4387835640.png — Μίνα.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s