Μην αφήνεις τις σκέψεις σου να σε τρώνε. | Από τη Βασιλική.

705ffcea2e6ae117ec5d2763a2ca1ef7

Υπάρχουν πολλές σκέψεις στο μυαλό οι οποίες κάνουν κύκλους κάθε μέρα. Σκέφτεσαι τα ίδια και τα ίδια συνέχεια και στο μέλλον όλο και πληθαίνουν. Σκέψεις συνήθως για εσένα,  τον συν-άνθρωπο σου, τον άνθρωπό σου, την εργασία σου, το σχολείο σου, το πανεπιστήμιο σου και γενικότερα με ό, τι σε προβληματίζει αυτό το καιρό. Αυτό που δεν έχεις καταλάβει. Αυτό που δεν σκέφτεσαι, αυτό που δε δίνεις σημασία, είναι πως όλα αυτά είναι προβλήματα μόνο αν εσύ τα δεις έτσι. Μην τα σκέφτεσαι όλα τόσο πολύ.

Μην αφήνεις όλες αυτές τις σκέψεις να σε κυριαρχούν. Και -ναι- εννοώ κυρίως να μην σε ρίχνουν ψυχολογικά. Η λύση στο πρόβλημα που εσύ βλέπεις ως βουνό, που εσύ δε μπορείς ή δε ξέρεις να αντιμετωπίσεις, είναι μια κουβέντα. Μια απλή κουβέντα. Άλλοτε με τον φίλο σου κι άλλοτε με τον άνθρωπο σου. Θυμήσου, πως οι φίλοι δεν είναι μόνο για να βγαίνεις έξω, για να περνάς απλώς όμορφα στον ελεύθερο σου χρόνο. Οι φίλοι,είναι για να σε ακούνε. Θα σε ακούσουν ό, τι και αν θέλεις να τους πεις. Μην λες «δεν μπορούν να μπούνε στην θέση μου» ή «εφόσον δεν με γνωρίζει κανείς πολύ καλά, δεν θα με καταλάβει». Και όμως για να τους έχεις επιλέξει εσύ ως φίλους σου είναι η δεύτερή σου οικογένεια. Θα σε καταλάβουν. Ανοίξου! Η ανακούφιση είναι λυτρωτική.

Εξάλλου όπως λέει και η Byron Katie «δεν παραιτούμαι από τις σκέψεις μου, τις διερευνώ και ύστερα παραιτούνται αυτές από εμένα.». Σε αυτή την διερεύνηση λοιπόν, μπορούν φίλοι και άτομα που επιλέγεις εσύ να σε βοηθήσουν όσο ακριβώς το χρειάζεσαι. Ακόμη και οι γονείς σου. Οι γονείς μας είναι διατεθειμένοι να ακούσουν τα πάντα. Είναι πιο έμπειροι, θα σου δώσουν καλές και σημαντικές συμβουλές. Αυτοί σε μεγάλωσαν. Όσο μεγάλο κι αν είναι το χάσμα γενεών αυτοί θα είναι πάντα εκεί και θα σε βοηθούν. Αν τα συζητήσεις θα δεις ,δεν θα σε τρώει πια το μυαλό από τις σκέψεις σου. Θα νιώσεις ελεύθερος.

Και προπάντων, απόφυγε το βράδυ. Το βράδυ δεν είναι για σκέψεις. Το ταβάνι σου δεν είναι σίγουρα καλός σου φίλος και η σιωπή δε βοηθά ούτε για λίγο μα ούτε και για πολύ. Το βράδυ δεν είναι για να έρχονται στο μυαλό σου όλες οι ανησυχίες και οι αναμνήσεις σου. Η νύχτα κρίνεται -πια- άκρως απαγορευτική για βραδινές περιπλανήσεις. Οι σκέψεις ξεφεύγουν από τα όρια του λογικού και τα συμπεράσματα που καταλήγεις, δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλεις. Σκέψου ήρεμα, σκέψου λογικά. Μόνο έτσι θα κατακτήσεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς.

-- Βασιλική | Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Βασιλική.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s