Να είσαι ο εαυτός σου. | Ζωή. #teaνακάνω;

45a407ecb011b89609524f4bba32a7cb

Είναι φορές που θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Κάποιες φορές θέλεις τόσο πολύ να αφεθείς ελεύθερος αλλά φοβάσαι μην ακουστεί άσχημα αυτό που θέλεις να πεις στα αυτιά των άλλων. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε στην προσπάθεια σου να κάνεις λίγο χιούμορ -για να σπάσει ο πάγος- είτε για να βοηθήσεις ένα δικό σου πρόσωπο. Ναι, ήταν πολλές οι φορές που είπα κάτι και ακούστηκε άσχημα γιατί ο τόνος της φωνής μου ήταν διαφορετικός από άλλες φορές. Όπως θα περίμενε ο καθένας είχαμε ανεπιθύμητες αντιδράσεις γιατί αυτά τα άτομα ή δεν με έμαθαν ποτέ ή απλώς δεν μπήκαν στη διαδικασία να πάρουν κάτι για πλάκα.

Ίσως να είμαι λίγο πιο αυθόρμητη και ειλικρινής από όσο θα έπρεπε ή από όσο αντέχουν οι άλλοι να είμαι. Ήταν αμέτρητες οι φορές που έκατσα με τις ώρες και ανέλυα μήπως έχω κάνει κάτι λάθος, μήπως θα έπρεπε να αλλάξω κάτι στο χαρακτήρα μου ή μήπως θα έπρεπε να κρατάω την άποψη μου για τον εαυτό μου. Τώρα που το σκέφτομαι , με αυτόν τον τρόπο ίσως όλα κυλούσαν όπως θα ήθελα και θα είχα το μυαλό μου ήσυχο με τις σκέψεις μου σε πλήρη τάξη. Καθώς περνούσαν όμως τα χρόνια απέκτησα κάποιες σταθερές και πολύ σημαντικές φιλίες οι οποίες με έχουν αποδεχτεί για αυτό ακριβώς που είμαι. Έχουν δεχτεί κάθε «ελλάτωμα» μου χωρίς απαραίτητα να το ανέχονται μα ξεπερνώντας το με τον πιο ανώδυνο τρόπο.

Πλέον εκφράζομαι τόσο ελευθέρα και η αντίδραση μου σε καθετί απρόοπτο είναι πέρα για πέρα αληθινή. Θα έλεγα πως είναι από τις λίγες φορές που νιώθω ότι μπορώ να ξετυλίξω κάθε πτυχή του εαυτού μου χωρίς να φοβάμαι μην κριθώ άσχημα. Βέβαια σε αυτήν την υπόθεση οι φίλες μου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «άτυχες» μιας και έχουν ακούσει πολύ «άσχημα» πράγματα από εμένα. Όταν καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή τους, αντιδρώ παρορμητικά. Πιστεύω όμως πως όσο και να τις στεναχωρήσουν αυτά που θα πω ξέρω τόσο εγώ όσο και οι ίδιες ότι τα λέω μόνο για το καλό τους και τα νεύρα τους θα κρατήσουν μόνο κάποια λεπτά.

Βλέπεις οι φίλοι σου παίρνουν διάφορα ονόματα όπως «αδέρφια», «κολλητοί» ακόμα και «οικογένεια» και όπως ξέρουμε δεν υπάρχουν πάντα ευτυχισμένες στιγμές μεταξύ των μελών αυτών.Τα τελευταία χρόνια έχω γνωρίσει άτομα που -γουστάρουν- αυτό που είμαι και ας μην με γνωρίζουν πολύ καλά. Είναι τόσο όμορφο συναίσθημα να νιώθεις πως έχεις τη δική σου προσωπικότητα. Σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Φυσικά υπάρχουν και τα άτομα με τα οποία όσο και να προσπαθήσεις να συνυπάρξεις δε θα μπορέσεις. Όπως και να το κάνουμε δεν ταιριάζουν όλοι μεταξύ τους. Και -για να λεμέ την αλήθεια- είναι λίγα τα άτομα που μπορούν να κερδίσουν την συμπάθεια μου. Κι ακόμη λιγότερα αυτά που θα μπουν στην καρδιά μου. Δεν είμαι εύκολος άνθρωπος. Το καλό είναι ότι όσοι μου είναι αντιπαθείς το γνωρίζουν.
Αυτό που έχω καταλάβει λοιπόν από τα λίγα χρόνια ζωής μου είναι να είσαι όσο το δυνατόν περισσότερο ο εαυτός σου.
Και μην αγχώνεσαι. Θα βρεθούν άνθρωποι που θα σε κερδίσουν και θα βγάλουν προς τα έξω αυτό που πραγματικά είσαι.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s