Λάμψη, σκόνη, θρύψαλα.| Από την ‘Ελενα.

a18398cfe95e423f87b1afb3025d7f16

Μέρες σαν τη σημερινή μου φαίνονται πνιγηρές. Άνοιξα τα μάτια μου, έκανα έναν γρήγορο απολογισμό της κατάστασης και ξέσπασα σε κλάματα. Πρώτη φορά θα είναι άλλωστε; Τελευταία όλο και πιο συχνά συμβαίνει. Όλο και πιο συχνά, ε; Καθημερινά δε λες για να είμαστε και μέσα;! Φταίω εγώ και μου φταίτε όλοι.

Είναι λυπηρό ξέρεις να περιτριγυρίζεσαι από τόσους ανθρώπους και όταν έχεις πραγματική ανάγκη για μια αγκαλιά να μην είναι κανείς εκεί. Σε γεμίζουν με όμορφα λόγια, με υποσχέσεις, ακόμη γίνονται και στήριγμα σου, αλλά δες, στην πρώτη δυσκολία, αυτοί τα παρατάνε και ‘συ είσαι ακόμη μια σαπουνόφουσκα. Σπλατς και πάτωμα.

Μου αρέσει να σκέφτομαι τη ζωή μου σαν σαπουνόφουσκα, ξέρεις ένα καλοστημένο ψέμα που είναι έτοιμο να σκάσει με το οποιοδήποτε άγγιγμα της πραγματικότητας. Μετά απλά είσαι μια υγρή μάζα στο πάτωμα του σαλονιού σου. Εγώ έμαθα να το αγαπάω το πάτωμα. Σίγουρα με έχει αγκαλιάσει περισσότερες φορές από ότι έκαναν όλοι οι άλλοι μαζί. Και τώρα, είμαι απλά η ελάχιστη δόση σαπουνάδας που έσταξε στο πάτωμα μου. Τόσο μηδαμινή. Τόσο τελειωμένη.

Ξέρεις το κακό με τις σαπουνόφουσκες είναι πως ποτέ δεν αναδημιουργούνται. Θέλω να πω, δε θα δεις ποτέ το κομματάκι που απέμεινε να σηκώνεται από το πάτωμα και να πετάει ξανά περήφανο και χρωματιστό. Η σαπουνόφουσκα πεθαίνει και τη σειρά της την παίρνει κάποια άλλη και μετά κάποια άλλη και ο κύκλος συνεχίζεται. Εσύ λοιπόν γιατί σηκώνεσαι ο ίδιος απ’ το πάτωμα; Μήπως πρέπει κάτι εν τέλει να σκοτώσεις για να καταφέρεις να σηκωθείς; Μήπως να σε σκοτώσεις;

Άσε με εμένα. Εγώ σου είπα. Το αγάπησα το πάτωμα μου και έμαθα να ζω μαζί του. Άλλο ένα κακό με εμένα. Έχω μάθει να δένομαι. Πολύ εύκολα, πολύ έντονα. Και ξέρεις το δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων στις μέρες μας έχει όση αντοχή έχει και η σαπουνόφουσκα μου. Σπλατς και πάτωμα.
Μη το πάρεις στραβά μωρέ, δε το λέω με νεύρα. Ίσως μόνο λίγο παράπονο.

-- Έλενα | Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Έλενα.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s