Περαστικοί της ζωής μας. | Από την Ιωάννα.

705ffcea2e6ae117ec5d2763a2ca1ef7.jpg

Έρωτες, αγάπες , σημαντικοί μα ασήμαντοι άνθρωποι, λόγια μεγάλα, -άπιαστα σχεδόν- και πράξεις μηδέν (0). Ένα φιλί της έδινε και έλιωνε. Και τώρα..Τώρα τι; Ένα φιλί γεμάτο δηλητήριο,το τελευταίο νομίζω. Με δάκρυα την αντίκρισες στο τέλος. Θα ήσουν περήφανος για αυτό. Αλλά φυσικά ο εαυτός της φταίει που σε άφησε να την γκρεμιζεις, οπότε ήθελες, να την αλλάξεις.

Τι περίμενε; Ήταν τόσο “αδύνατη” για να το αντιμετωπίσει όλο αυτό. Μια απλή κοπέλα μπροστά σε ένα αγόρι που δεν ήξερε τι ήθελε από αυτήν. Σαν παραμύθι ακούγεται. -Καλά-, δε διαφέρει και πολύ από τα παραμύθια που της πουλούσες. Ξεφτίλα και θλίψη προκαλεί το να χαλάς δάκρυα για ένα άτομο που δεν θα τον νοιάξει καν αν θα μείνεις ή θα φύγεις. Σπατάλη δακρύων για μάτια που ούτε που μας κοίταξαν έστω και μια φορά κατάματα.

Κρίμα η αγάπη μας για αυτά τα ανθρωπάκια. Κρίμα κι άδικο, η τόση χαμένη αγάπη, χαρισμένη σε καρδιές που δεν την άξιζαν εξ’ αρχής. Δεν χρειάζεται να δένεις τα χέρια σου στα χέρια του όποιου περαστικού της ζωής σου. Μην τον αφήνεις να αγγίξει την καρδιά σου. Και το πιο σημαντικό: μην δείχνεις αμέσως τα συναισθήματα σου. Την έχουν εκ φύσεως αυτή τη τάση οι άνθρωποι να εκμεταλλεύονται με ευκολία ό, τι τους δίνεται απλόχερα και αβασάνιστα.

Μην ακούς πάντοτε την καρδιά σου, πάρε αποφάσεις στην ζωή σου και ζήσε την όπως ακριβώς επιθυμείς. Φρόντισε τα λάθη σου να γίνονται μαθήματα στη μετέπειτα πορεία σου, κι όχι τύψεις, ενοχές και βαριανασέματα. Στη ζωή δεν είναι όλα μέλι-γάλα. Πληγώνεσαι,πέφτεις, διαλέγεις λάθος “έρωτες” ,τρως τα μούτρα σου αλλά ποτέ δεν είναι αργά να πατήσεις -ξανά- όρθιος στα πόδια σου.

imageedit_1_5402514398 — Ιωάννα.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s