Τι ἐστί γυναίκα. @haveatea.gr

3a62061db867b6b4818abcec94990fa9

Γυναίκες, κοπέλες, κορίτσια, θηλυκά… Βλέπεις με πόσες ονομασίες παρουσιάζονται μπροστά σου και φυσικά υπάρχουν άλλες τόσες που τις έχεις δώσει εσύ. Τόσα τραγούδια γραμμένα για αυτές, τόσα ποιήματα αφιερωμένα στο πρόσωπο «κάποιας» και εσύ με την σειρά σου φαντάστηκες μία άλλη.

Ακόμα και αυτή τη στιγμή το μυαλό σου περιστρέφεται από μία συγκεκριμένη γυναίκα. Όπου κι αν ανατρέξεις θα δεις πως υπάρχουν παντού και συνήθως είναι και αυτές που ανατρέπουν κάθε δεδομένο σου. Βρες ένα ιστορικό γεγονός που να μην υπήρχε γυναίκα, μία επανάσταση που να ήταν εντελώς απούσες.

Λοιπόν; Μην πας μακριά. Σκέψου πόσο σου άλλαξε την ζωή η μητέρα σου, τις συμβουλές που πήρες από μία φίλη σου, πως φαντάζεσαι την σύζυγό σου και τι θα γίνει μόλις αντικρίσεις τα μάτια της κόρης σου. Και αν πιστεύεις πως ποτέ δεν θα καταλάβεις τις γυναίκες ή αν είσαι της άποψης πως είναι όλες ίδιες τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Θα τις καταλάβεις όταν τις αντιμετωπίσεις με τρυφερότητα και αγάπη.

Μην ψάχνεις λογική σε κάθε περίσταση. Δεν τις χαρακτηρίζει καμιά στιγμή τους γιατί
ό, τι κι αν κάνουν θα το κάνουν παράφορα και με πάθος. Μην πας να τις κοροϊδέψεις γιατί δεν θα σου βγει σε καλό. Μπορούν να αμυνθούν σε τέτοια παιχνίδια με χίλιους δύο τρόπους. Πριν πας να τους δώσεις κάτι να είσαι σίγουρος πως στο έχουν προσφέρει προ πολλού.

Δεν χρειάζεται διάβασμα για να μπεις μέσα στο μυαλό τους. Δεν είναι μαθηματικά. Χρειάζεται μόνο φαντασία και όλα τα άλλα άφησε τα πάνω τους. Βλέπεις οι γυναίκες είναι πιο εύκολες απ’ όσο νομίζεις. Αρκούνται στα απλά αρκεί να ξέρεις να τα δώσεις με σωστό και αγνό τρόπο. Μην σε φοβίζει το σκληρό ύφος ή τα ανέκφραστα χείλη τους που θα τα δεις αρκετές φορές να μένουν ερμητικά κλειστά. Αυτές είναι οι γυναίκες που έχουν κουραστεί από τα ωμά βλέμματα διαφόρων περαστικών. Κατά βάθος αυτές είναι οι πιο ευαίσθητες.

Ζύγιασε σωστά την κατάσταση, φέρσου σωστά, παίξε με ανοιχτά χαρτιά και θα δεις να ξεδιπλώνεται μπροστά σου το απροσδόκητο. Μην υποτιμήσεις ποτέ γυναίκα γιατί μπορούν να φερθούν πιο αντρίκια από πολλούς.

imageedit_3_8746766988 — Βίκυ.

 

#womensday

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s