Εγκαίρως. | Από τη Νάσια.

0ce8e5e6c631286e76a733b76799b853.jpg

Πριν να είναι πολύ αργά. Προτού ξημερώσει ή προτού βραδιάσει. Προτού πληγωθώ. Προτού σε πληγώσω. Προτού καταλάβουμε κι οι δυο -συγκυριακά μαζί- πως το κόκκινο λαμπάκι αναβόσβηνε από καιρό, μα κάηκε από την τόση αδιαφορία. Προτού τελειώσει, προτού χαθεί, κράτα μου ή άσε μου το χέρι. Να μείνω ή να χαθώ για πάντα. Μόνο κάνε κάτι γιατί τούτη η σιωπή σου δεν ειδοποιεί, δεν ξυπνάει σκέψεις και προβληματισμούς. Μήτε και καθησυχάζει ή ηρεμεί. Τούτη η σιωπή σκοτώνει, να το ξέρεις. Σκοτώνει ξαφνικά κι αλίμονο- αβασάνιστα.

Εγκαίρως. Εγκαίρως να ‘ξερα. Να γνώριζα, να μάθαινα πως η αγάπη είναι παιχνίδι νίκης και ήττας συνάμα. Να ήξερα πως η ευτυχία κρατά μονάχα λίγες ώρες, λίγες μέρες, λίγους μήνες. ‘Η έστω όσο επιλέξεις εσύ να τη τραβήξεις ώσπου τη ξεχιλώσεις. Να μάθαινα εγκαίρως πως ο έρωτας είναι η μπλόφα της αγάπης προτού πέσω κι εγώ στη παγίδα.

Να ήξερες, να μου ‘λεγες πως θα πονώ, πως θα ραγίζω, πως θα σπάω κάθε εγωισμό και πείσμα για χάρη σου. Να ήξερα πως αν ήθελα να αναγεννηθώ απ’ την αγάπη σου θα ‘πρεπε να καταστρέψω καθετί παλιό επάνω μου. Πως δεν θα έφευγε από πάνω μου δια μαγείας. Δεν θα εξαφανιζόταν ξαφνικά. Θα έπρεπε εγώ, κυρίαρχος σώματος και νου να διαλύσω οτιδήποτε με αντιπροσώπευε. Οτιδήποτε όριζε το παλιό εγώ μου.

‘Επρεπε να μου το είχες πει πως για λιγάκι παραπάνω ευτυχία όφειλα να κουβαλώ αιώνες πίκρας και θλίψης στους ώμους μου. ‘Επρεπε. Εγκαίρως. Προτού δεθώ και αφεθώ. Προτού η αλήθεια γίνει μαντήλι στο λαιμό που θα με σιωπήσει. Προτού γίνει μαντήλι για τα μάτια μου που θα με τυφλώσει.

-- Νάσια | Αρχισυντάκτρια & Δημιουργός του Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Νάσια.

CREATOR, DESIGNER, COLUMNIST ON HAVEATEA.GR

 

HAVEATEA MAKES YOU ❤️ YOURSELF:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s