Πασχίζουν να σου μοιάσουν. | Από τη Νάσια.

7e38cbd30ff43402e94f5ca530839df2

Θαρρείς πως αν όχι έμαθαν – μάντεψαν –  πόσο διαφέρεις από εκείνους. Θαρρείς πως κάποιος κακοπροαίρετος, έτρεξε να τους προλάβει τα κακά μαντάτα. Κακά για ‘κείνους. Πως βρέθηκε κάπου, κάποτε, κάποιος που να διαφέρει. Κάποιος που να ξεχωρίζει. Κάποιος που να λάμπει στη θαμπάδα τους. Κι αν αυτό δεν είναι κακό για ‘κείνους, τότε τι;

Ξέρεις, ίσως να πάρουν λίγη απ’ τη μαγεία σου στη προσπάθεια τους να σου μοιάσουν. Ίσως καταφέρουν να υιοθετήσουν μικρά-μικρά πραγματάκια του εαυτού σου. Ίσως δεν τα καταφέρουν και ποτέ. Αυτό που αμφιβάλλω πως θα κερδίσουν, αυτό που δε δίδεται ούτε και για δανεικό, όσα ανταλλάγματα κι αν ποτέ σου τάξουν, είναι η ψυχή σου.

Εκείνη η ψυχή που μάγεψε όποιον τόλμησε για λίγο να τη πλησιάσει. Η ψυχή που λάτρεψε όποιον κρεμάστηκε για χάρη της, όποιον άπλωσε το χέρι του να την αγγίξει τρυφερά. Η ψυχή εκείνη που κέρδισε χιλιάδες άλλες ψυχές για χάρη σου. Η καθαρή εκείνη ψυχή που καθρεπτίζεται στα μάτια σου που με κοιτούν, κάθε φορά που χάνομαι μέσα τους. Η ψυχή που μ’αγάπησε. Που μ’ έπιασε από το χέρι και μου ψυθίρισε πως όλα θα πάνε καλά, αρκεί να μη σταματώ να σφίγγω τα δυο μου χέρια στα δικά σου.

Γι’ αυτήν. Γι’ αυτήν πασχίζουν να σου μοιάσουν. Ψυχή δεν έχουν οι άνθρωποι. Ψυχή μα ούτε και καρδιά. Δεν έμαθαν να αγαπούν οι άνθρωποι. Δεν έμαθαν να θυσιάζουν εγωισμούς και πρέπει στ’ όνομα της. Έμαθαν μόνο να λαμβάνουν, μόνο να αποζητούν. Ώσπου τους έφτανε η στιγμή που τους τα ‘παιρναν όλα πίσω. Και τότε… τότε έμεναν μόνοι κι έρημοι. Όπως ακριβώς ξεκίνησαν. Δε μένουμε εμείς μονάχοι, στο εγγυώμαι. Έχουμε ψυχές εμείς να μας συντροφεύουν ακόμη κι αν, ακόμη κι αν αφήσουμε ο ένας τον άλλον.

-- Νάσια | Αρχισυντάκτρια & Δημιουργός του Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Νάσια.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s