Πέντε λεπτά ακόμη… | Από τη Βίκυ.

f7a4c4a1db6ede827ebba75458a765b7

Αν και έχω παίξει πολλά παιχνίδια στη ζωή μου, αυτά του χρόνου και του μυαλού δεν μπόρεσα ποτέ να τα ακολουθήσω, αλλά ούτε και να τα αρνηθώ. Κρύβουν πάντα αυτό το μυστήριο που η λογική σου φωνάζει ποιο είναι το τέλος αλλά η περιέργεια σε τραβάει από το χέρι. Το πιο ύπουλο παιχνίδι τους έχει το όνομα «πέντε λεπτά ακόμη» και οι κανόνες του είναι απλοί.

Ο χρόνος θα σου προσφέρει τις πιο ευχάριστες στιγμές, τις πιο ξεκούραστες και τις πιο ανέμελες, μα μόλις καταλάβεις πως πάνε να λήξουν, θα φωνάξεις «5 λεπτά ακόμη!» . Στο μυαλό σου εκείνη την ώρα οι σκέψεις θα είναι τόσο αντιφατικές. Θα ξέρεις ότι ποτέ δεν θα είναι αρκετά αυτά τα 300 δευτερόλεπτα, όμως βαθιά μέσα σου θα ελπίζεις για την αλλαγή. Και όταν αυτά τα λεπτά σου χαριστούν, θα συνειδητοποιήσεις πως -όχι- μάλλον δεν ήταν και τόσο αρκετά. Σαν το πιο εύγεστο γλυκό που σε κάθε κουταλιά ζητάς και άλλη μία, μα ξέρεις πως κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Τα πιο έντονα 5 λεπτά είναι αυτά που γνωρίζεις ότι δεν φτάνουν. Καταλαβαίνεις ποια εννοώ… Εκείνα στους σταθμούς πριν αποχαιρετήσεις το αγαπημένο σου άτομο, εκείνα που παρακαλάς το άλλον να καθίσει για να τον γνωρίσεις λίγο καλύτερα, εκείνα που ευχόσουν να είχες αξιοποιήσει καλύτερα γιατί ξέρεις πως ο χρόνος πίσω δεν γυρνά.

Άτιμε χρόνε, σε αυτό το σημείο συνειδητοποιώ πως δεν χαρίζεις τίποτα απλόχερα. Ποτέ δεν ήταν αρκετά τα 5 λεπτά που ξέκλεβα. Φρόντιζες πάντα μετά να κάνεις τις ώρες, τους μήνες, τους χρόνους να περνούν τόσο αργά ώστε να καλύψεις το κενό σου. Και εσύ λογική; Γιατί ποτέ δεν φώναξες όταν έβαζα το συναίσθημα μπροστά; Γιατί δεν μου υπενθύμισες ποτέ να μην σπαταλάω τα «5 λεπτά» αλλά να τα κάνω μοναδικά;
Ας σταματήσω να παραπονιέμαι.. άλλωστε με την θέληση μου μπήκα στο παιχνίδι σας και με την θέληση μου θα παραμείνω σε αυτό. Εσείς το κελί και εγώ ο ισοβίτης σας.
Λοιπόν, παίζουμε;

 

imageedit_3_8746766988 — Βίκυ.

 

 

Λοιπόν, παίζουμε;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s