Ασυμβίβαστη με τον έρωτα. | Από την Ιωάννα.

a560c91c497d3bd07b6169d2485cb4f8

Το απόλυτο κενό. Σαν να μην ξέρεις -ή να μην ήξερες- ποτέ σου τι θέλεις και πως. Βλέπεις τις ημέρες να περνούν η μία μετά την άλλη, χωρίς να υπάρχει κάποιο νόημα-ένας σκοπός. Απλά υπάρχεις και προσπαθείς να επιβιώσεις, ενώ φοβάσαι. Είναι όλα τόσο δύσκολα όσο φαντάζεσαι ή θέλεις να τα κάνεις εσύ;

Ξυπνάς πολλές φορές το βράδυ και ανησυχείς. Νιώθεις πιεσμένος, νιώθεις ότι σου λείπει κάτι. Αναζητάς το άλλο σου μισό ανάμεσα σε άδειους τοίχους και ταβάνια. Ψάχνεις τις λέξεις, να πιαστείς απροστάτευτος από κάποιες για λίγη παραπάνω ελπίδα. Νιώθεις μόνος κι άλλωτε μοναχικός. Σου λείπει ο έρωτας. Σου λείπουν οι άνθρωποι

Κι από εκεί που δεν το περιμένεις γίνονται κομμάτι σου. Έρχονται ξαφνικά στη ζωή σου άνθρωποι και στην γεμίζουν δια μαγείας. Το κενό που καιρό τώρα ένιωθες εξαφανίζεται και η μοναξιά μετατρέπεται στη πιο τρυφερή αγκαλιά τους. Ένα τόσο όμορφο κομμάτι που ξυπνάς κάθε βράδυ μόνο για να το σκεφτείς λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω. Σου δίνει ζωή και χαρά.

Αλλά..Υπάρχει ένα «αλλά», όπως πάντα. Ένα αλλά αποφασισμένο να ανατρέψει οτιδήποτε όμορφο στη ζωή σου, όπως πάντα. Αποφασίζεις να τα αφήνεις όλα στην μοίρα τους. Χωρίς να σκεφτείς τι θα ακολουθήσει. Προτιμάς τη γρήγορη ανακούφιση της αδιαφορίας. Νιώθεις ανίκανος και δειλός να κοιτάξεις τον έρωτα κατάματα. Κάθε φορά το ίδιο σενάριο με εσένα να τα δίνεις όλα και να τα παίρνεις πίσω με μιας. Δίχως λόγο και αιτία. Απλά επειδή το ένιωσες. Το ένιωσες & το ‘κανες.

Επέλεξες την μοναξιά , επέλεξες να μην είσαι δίπλα σε ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν. Δηλώνεις ασυμβίβαστος με τον έρωτα δίχως ντροπή, δίχως αμφιβολία. Κι όλα αυτά επειδή δεν είσαι έτοιμος. Ευκαιρίες όμως είχες, έχεις και θα έχεις. Μην τις αφήνεις έτσι. Είναι άνθρωποι που νοιάζονται,αγαπούν και έχουν θέληση για εσένα.

Πόσο σημαντικό είναι για εσένα πια να νιώσεις την πραγματική αγάπη κάποιου;
Πολύ σημαντικό, θα πω εγώ. Για τον καθένα μας.
Γι’ αυτό μη διώχνεις μακριά σου όποιον πασχίζει να σε πλησιάσει έστω και λίγο. Δε φεύγουν όλοι, δε μοιάζουν μεταξύ τους. Κι ας παλεύουν να ‘ναι όμοιοι καθημερινά.

-- Ιωάννα | Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες.— Ιωάννα.

COLUMNIST ON HAVEATEA.GR

 

Join us on facebook(1)@haveateaa

 

HAVEATEA MAKES YOU ❤️ YOURSELF:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s