Οι άνθρωποι που «νιώθουν» είναι λίγοι. | Από τη Στέλλα.

de638ebfd68ef227c7fed2d2aff2b795

Αν αυτό που παρατηρώ γύρω μου είναι η εξέλιξη της ανθρωπότητας, προτιμώ να μείνω πίσω. Έτσι κι αλλιώς ποτέ μου δεν ήξερα τι να κάνω για να ανήκω στον κόσμο σας. Πλέον με τις πράξεις σας καταφέρατε να τίθεται το εξής δίλλημα
Χρήμα ή χρόνος για τον εαυτό μας;

Θέλω να απέχω από ανθρώπους-ρομπότ, που το μόνο που τους νοιάζει πλέον είναι να μην χαλάσουν το καλοδουλεμένο πρόγραμμα τους.  Δουλειά-σπίτι, σπίτι-δουλειά και υποχρεώσεις που άθελα τους φορτωθήκαν στις πλάτες τους. Και αύριο; «Φτου και από την αρχή». Δεν αντιδρούν όμως, γι’ αυτό τους λέω «ανθρώπους-ρομπότ».  Τρέχουν συνεχώς να εξασφαλίσουν ένα σίγουρο μέλλον, ξεχνώντας την δική τους πραγματική ευτυχία.

Και είναι κρίμα, σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτήν εποχή που ζούμε να μην υπάρχει περισσότερος χώρος ή χρόνος για να εκπληρώσουμε τα όνειρα που αναγκαστήκαμε να κρεμάσουμε στη ντουλάπα. Κι αυτός είναι και ο λόγος που φοβάμαι την εποχή μου. Διότι δεν βλέπω μέσα στην κίνηση – χαρά και ζωντάνια. Δεν βλέπω ανθρώπους να ξεχειλίζουν από ευτυχία και ζεστασιά. Αυτό με κάνει να καταλαβαίνω πως στον κόσμο λείπει η ζωή. Οι άνθρωποι που «νιώθουν» πλέον είναι λίγοι. Οι υπόλοιποι κοιτούν το συμφέρον τους. Και εξαιτίας κάποιων, φοβάσαι να εμπιστευτείς τον έναν. Γκρίζα τσιμεντούπολη, γκρίζα και η ψυχή τους. Τέλειος συνδυασμός για την «τέλεια» καθημερινότητά τους.

Κι εγώ.. εγώ στέκομαι ανέκφραστη  μπροστά σε αυτό τον κόσμο. Τον παρατηρώ να περνάει από μπροστά μου και διαλέγω αυτούς που ξεχωρίζουν μέσα στη μάζα. Οι κενές θέσεις διπλά μου είναι λίγες. Οι κενές θέσεις διπλά μου είναι για λίγους. Ονειρεύομαι να ζήσω ελεύθερη να κάνω τα όνειρα μου και τα θέλω μου πράξη, σε έναν άλλον κόσμο μακριά από την ρουτίνα, και ας φαντάζει ουτοπικός.

Μέσα από τα μάτια μου, η  ζωή  μοιάζει με έναν καμβά. Εσύ έχεις το ελεύθερο να ζωγραφίσεις ότι θέλεις, αλλά τα χρώματα σου είναι περιορισμένα .
Σου δίνεται όμως η επιλογή…Έχεις το κουράγιο να τα αναμείξεις
και να φτιάξεις τα δικά σου ή απλά συμβιβάζεσαι με αυτά;

-- Στέλλα | Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Στέλλα.

COLUMNIST ON HAVEATEA.GR

 

 

HAVEATEA MAKES YOU ❤️ YOURSELF:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s