Τα απωθημένα λήγουν άδοξα. | Από τη Νάσια.

265c8e0025ad8977f9dcda55dc29faeb

Απωθημένα. Καταπιεσμένες επιθυμίες, βιώματα, συναισθήματα, τάσεις οι οποίες έχουν μετατοπιστεί στο υποσυνείδητο κάποιου, εξακολουθούν όμως να τον επηρεάζουν. Ατελείωτες και τελειωμένες καταστάσεις. Έρωτες αναπάντητοι, πόρτες μισάνοιχτες, κουβέντες δίχως καθαρό νόημα. Από που να το πιάσω και που να το αφήσω, ψιθυρίζεις. Κι έχεις το απόλυτο δίκιο. Μιας και δεν απέκτησαν ποτέ τους αρχή. Μιας και δε πρόκειται ποτέ τους να λάβουν ένα τέλος.

Έρωτας που ενώνει δυο ανθρώπους, φυλακισμένος σε κελιά που οι ίδιοι έφτιαξαν. Με θεμέλια και στηρίγματα τον ίδιο τους τον εγωισμό, το πείσμα, την ματαιοδοξία τους. Έρωτας καταπιεσμένος, που φωνάζει για να φύγει μακριά από όλο αυτό. Να δραπετεύσει, να σπάσει κάθε εμπόδιο.

Έρωτες κι αγάπες ανεκπλήρωτοι. Πάθος, θέληση και ενδιαφέρον που δε βρήκαν ποτέ τους μια αγκαλιά για να σταθούν. Ματιές, χάδια και αγκαλιές δίχως ουσία. Χάθηκαν στο πλήθος των στιγμών. Έχασαν το δρόμο προς την σταθερότητα. Χάθηκαν στα μονοπάτια και τους παράδρομους της μοναξιάς.

Άνθρωποι που κοιτιούνται πια κατάματα σαν να ‘ταν ξένοι. Σαν να μην υπήρξε ποτέ και καμιά επαφή μεταξύ τους. Σαν να πρόκειται για κάποιο όνειρο, κάποια ψευδαίσθηση, κάποιο γλυκό παραμυθάκι που τους συντροφεύει τα βράδια, αυτό που έζησαν. Στόματα κλειστά, θαρρείς σφραγισμένα, που δεν τολμούν να ανοίξουν. Να πουν λέξεις λύτρωσης. Να ξεστομίσουν ένα σ’αγαπώ, ένα μου λείπεις.

Και η λίστα να μεγαλώνει. Και τα άτομα που φεύγουν και ξανά ‘ρχονται να λιγοστεύουν. Και τα άτομα που φεύγουν και δεν λένε ούτε αντίο, να πληθαίνουν. Κι η λίστα να λαμβάνει τη δύναμη που ποτέ τους δεν έλαβαν εκείνοι. Εκείνη τη δύναμη της θέλησης, εκείνη που ξυπνά τα θέλω και καταδιώκει τα πρέπει. Εκείνη τη δύναμη που δε κατέκτησες ποτέ σου κι εσύ. Κι απ-ώθησες το ανεκπλήρωτο.

-- Νάσια | Αρχισυντάκτρια & Δημιουργός του Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Νάσια.

CREATOR /  DESIGNER / COLUMNIST ON HAVEATEA.GR

 

HAVEATEA MAKES YOU ❤️ YOURSELF:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s