Απογοητεύομαι.| Από τη Βασιλική.

bb7312010924a1aa34a46c5ee9181ba6.jpg

Απογοήτευση. Μία λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Όχι ότι πρόκειται για κάτι περίπλοκο ή κάτι που θέλει πολλή σκέψη. Πρόκειται για το πιο σαφές συναίσθημα. Πρόκειται για εκείνο το συναίσθημα που σε προσγειώνει πριν καν καλά προλάβεις να κοιτάξεις λιγάκι το τοπίο. Κι ίσως, όταν ακούς την λέξη απογοήτευση συνειρμικά έρχεται στο μυαλό σου η ερωτική.

Οι πράξεις των ανθρώπων χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Σ’ αυτές που επιδιώκουν κάτι και  σ’ αυτές που γίνονται κατά λάθος. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει η όποια πράξη σου να ξέρεις πως κάποιον θα ενθουσιάσεις και κάποιον θα απογοητεύσεις. Ίσως να μην το καταλάβεις. Ίσως και να το αντιληφθείς. Μα έτσι είναι οι άνθρωποι και δύσκολα αλλάζουν.

Την ερωτική απογοήτευση -άλλοτε βαθιά στο πετσί μας κι άλλοτε περαστικά- την έχουμε βιώσει όλοι κι αν όχι όλοι οι περισσότεροι τουλάχιστον. Ίσως να φταίει κι η άγνοια των ανθρώπων για τις πράξεις τους. Ίσως να μη το βλέπουν. Ίσως να μην το καταλαβαίνουν πως οι πράξεις τους πληγώνουν. Ίσως πάλι να φταίει που πάντοτε πιστεύουν πως δε θα μαθευτεί, πως δεν θα καταφέρει να φτάσει σε κανένα αυτί που δε πρέπει να φτάσει.. Κι όμως, οι γλώσσες όσο κι αν αλλάζουν οι καιροί, δεν πρόκειται να κοπούν. Όλα μαθαίνονται. Πάντοτε. Από αφτί σε αφτί, από μήνυμα σε μήνυμα, θα μαθευτούν όλα.

“Ένας  άνθρωπος  που  εμπιστευόσουν σε απογοήτευσε.”. Πραγματικότητα που έγινε συνήθεια πια. Προσγείωση εαυτού και συναισθημάτων σε ταχύτητα φωτός για 2-3 ψέματα. Για 2-3 παραμύθια. Για 5-6 ανεκπλήρωτες αγκαλιές. Για ένα μήνυμα που δε στάλθηκε ποτέ του. Εκεί έρχεται η απογοήτευση. Όταν αυτό που περιμένεις διαφέρει από εκείνο που παίρνεις στο τέλος.

Κι εκεί που η απογοήτευση λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, εκεί που δίνει ρεσιτάλ, είναι όταν προκαλείται από τον ίδιο σου τον εαυτό. Σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να κάνεις χίλια δυο διαφορετικά πράγματα αντί των όσων έκανες. Όμως το σκέφτεσαι αργά, πολύ αργά, την ώρα που όλα τελειώνουν. Την ώρα που όλα σβήνουν, που οι αναμνήσεις χάνονται. Τις σβήνεις άθελα σου από άμυνα και τις ζητάς ξανά πίσω απεγνωσμένα.
Αυτή η  κίνηση σου είναι και η καθοριστική. Σωστή ή λάθος, εσύ ξέρεις.

-- Βασιλική | Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Βασιλική.

COLUMNIST ON HAVEATEA.GR

 

HAVEATEA MAKES YOU ❤️ YOURSELF:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s