Τελειωμένες καταστάσεις. | Από τη Βίκυ.

2e87c25644a4e26a853637227c580d4e.jpg

Αρχή, μέση και τέλος. Σε κάθε τι θα βρίσκεις και αυτές τις τρεις έννοιες. Η πρώτη όσο ζόρικη κι αν είναι άλλο τόσο σε γεμίζει με ελπίδα για το αύριο. Η δεύτερη είναι σαν την θάλασσα. Άλλοτε φουρτουνιασμένη και άλλοτε λάδι. Όσο για την τελευταία θα σου πω πως δεν έχει μεσότητες. Τα συναισθήματα σου στο «τέλος» θα είναι ή του ύψους ή του βάθους και αυτά στην πιο ακραία τους μορφή.

Σύνηθες το φαινόμενο να φλερτάρεις με τις τελειωμένες καταστάσεις. Κι ακόμα πιο συνηθισμένο να επιμένεις ξανά και ξανά σε συναισθήματα τελειωμένα, ανθρώπους που βρίσκονται στο μέσο της φυγής τους, σε σχέσεις ανούσιες.  Λένε πως η ελπίδα πεθαίνει πάντοτε τελευταία, μα κάποιες φορές η ελπίδα σκοτώθηκε πριν καν προλάβει να ζήσει.

Στις τελειωμένες καταστάσεις λοιπόν μην δίνει ελπίδες. Κάθε τέλος ορίζει μία καινούρια αρχή και σίγουρα όχι εκείνη που γνώρισες κάποτε. Στις τελειωμένες καταστάσεις να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά, την πιο βαθιά σου ανάσα και το πιο δυνατό σου χαμόγελο, όσο και αν τρέμουν τα χείλη σου όταν σχηματίζουν την καμπύλη. Στις τελειωμένες καταστάσεις δεν υπάρχουν ελπίδες. Αν υπήρχαν δεν θα είχαν τελειώσει έτσι άδοξα όλα εκείνα τα όνειρα που έκανες στη «μέση».

Και εγώ… Εγώ που σου γράφω όλα αυτά, να ξέρεις, πως κάθε τέλος που έβλεπα το καθυστερούσα όσο πιο πολύ μπορούσα. Σαν το τελευταίο τσιγάρο που υπάρχει στο πακέτο και δεν το καπνίζεις γιατί ξέρεις πως δεν υπάρχει άλλο μετά. Κάθε τέλος που έβλεπα να έρχεται, δεν έτρεχα να το τερματίσω πρώτη, μα απλώς απολάμβανα την βόλτα μου. Και τώρα έχω μείνει με αυτές τις αναμνήσεις να μου θυμίζουν πόσο καιρό έχασα από εκείνο το μέλλον που καθυστερούσα, μα δεν μετανιώνω γι’ αυτό.  Γιατί ξέρω πως κάθε φορά που βγαίνει το φεγγάρι, με την ανατολή θα γίνει και μία καινούρια «αρχή».

imageedit_3_90hbb89269518 — Βίκυ.

SOCIAL MEDIA MANAGER /  EDITOR /  COLUMNIST ON HAVEATEA.GR

 

 

 

HAVEATEA MAKES YOU ❤️ YOURSELF:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s