Οι φίλοι που αποκαλούμε αδέρφια. | Από την Κωνσταντίνα.

5773f1316feb1daed8f9ea4979d767db.jpg

Αναφέρομαι σε αυτούς τους φίλους με τους οποίους μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Όχι, ο εαυτός που θες να δείξεις παραέξω. Ο πραγματικός σου εαυτός. Αυτός που κουβαλά τις στιγμές που είσαι μόνος σου, που δε σκέφτεται πριν πράξει, δρα αυθόρμητα. Σ’αυτούς παύεις να είσαι σκληρός, δεν εκδηλώνεις ούτε ίχνος εγωισμού ή αντίδρασης. Δίπλα τους, γκρεμίζεις κάθε σου τοίχο.

Πρόκειται για αυτούς που ξέρουν την κάθε πτυχή του εαυτού σου και σε αγαπάνε γι’αυτό. Που δεν θα διστάσουν να σε μαλώσουν, να σου βάλουν μυαλό, όταν είναι ανάγκη. Μπορεί μπροστά σου, να σου πηγαίνουν συνεχώς κόντρα, αλλά ξέρεις πως μόλις γυρίσεις τη πλάτη σου, εκείνοι θα είναι αυτοί που θα σε προστατέψουν και δεν θα αφήσουν κανέναν να πει κακό λόγο για σένα. Άλλωστε, έτσι δεν κάνουν τα αδέρφια; Είναι οι πιο θερμοί υποστηρικτές σου, το «fan club» σου κατα κάποιο τρόπο. Χαίρονται πιο πολύ και απο εσένα με τη πρόοδό σου αλλά και όταν αποτυγχάνεις, εκείνοι είναι πάλι εκεί, να σε σηκώσουν, να σε στηρίξουν, μόνο και μόνο για να σε δουν να γελάς και να το εννοείς με όλη σου τη ψυχή.

Σε ξέρουν καλύτερα και απο τον ίδιο τους τον εαυτό. Μη προσπαθήσεις να τους κρυφτείς..Είναι θέμα δευτερολέπτων να τους ανοίξεις τη καρδιά σου και να μιλήσεις για τις ανησυχίες σου. Είναι αυτοί που βρίσκονται μακριά,αλλά δεν αντιλαμβάνεσαι στη πραγματικότητα την απουσία τους. Ακούστηκε περίεργο αυτό, το ξέρω. Την αντιλαμβάνεσαι, όμως, μονάχα στο πρακτικό κομμάτι. Όσον αφορά το συναισθηματικό; Είναι σαν να μην έφυγαν ποτέ,γιατί είναι πάντα δίπλα σου και ταυτόχρονα μέσα στη καρδιά σου.

Το άπειρο,θεωρείται πολύ μικρή ποσότητα για να αναλύσω όλα αυτά που σου προσφέρουν αυτοί οι φίλοι. Αν με μιας σου ήρθαν 2-3 ονόματα φίλων σου στο μυαλό, φρόντισε να προσέχεις. Να προσέχεις και να φυλάς αυτά τα άτομα δίπλα σου. Να τα αγκαλιάζεις, φοβούμενος μη χαθούν από τα χέρια σου σαν να είναι κάτι εύθραυστο. Γιατί τα άτομα αυτά, ήταν, είναι και θα είναι κομμάτι του εαυτού σου.
Αξίζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» ξεχωριστά στον καθένα απο αυτούς τους φίλους..
Είτε είναι κοντά ή μακριά σου.

imageedit_2_5354ttt858800 — Κωνσταντίνα.

COLUMNIST ON HAVEATEA.GR

 

HAVEATEA MAKES YOU ❤️ YOURSELF:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s