-Που χάθηκες; -Εκεί που χάθηκες κι εσύ.| Από την Έλενα.

8fe78ca9442bf5d6c5423ec775c5190d

Γνωστή και μη εξαιρετέα συζήτηση σε κάθε παρέα, ανεξαρτήτως φύλου με εννέα γράμματα. Λύση: Γκομενικά. Πόσες ώρες έχουμε κάτσει με τους φίλους μας και αναλύουμε συμπεριφορές, μετράμε τελείες σε μηνύματα, ψάχνουμε κρυφά υπονοούμενα πίσω από emoji και αναρωτιόμαστε αν αυτό που ανέβασε το «πρόσωπο» απευθύνεται σε εμάς.

Πόσες ατελείωτες ώρες της μικρής ζωής μας έχουμε σπαταλήσει έτσι ; Και πόσες ακόμη θα σπαταλήσουμε ; «Γιατί δεν έστειλε; Δε θα στείλει; Εχθές έστειλα πρώτα εγώ, δε με θέλει τελείωσε» και μπλα-μπλα-μπλα. Όχι φίλε, εσύ που διαβάζεις τούτο εδώ και έχεις τις ίδιες σκέψεις. Δε τελείωσε. Μερικές φορές οι άνθρωποι περιμένουν από εμάς ό, τι περιμένουμε κι εμείς από αυτούς. Ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Κάτι που θα κάνει τρανταχτή –και μη- την παρουσία του «προσώπου» στον χώρο. Δεν έπαψες να ενδιαφέρεις το άτομο απέναντι σου επειδή κοιμηθήκατε μαζί. Είτε είναι το πρώτο βράδυ, είτε το εκατοστό που βγαίνετε. Απλά περιμένει να δει κ εκείνο αντιδράσεις.

Έχεις σκεφτεί πως και οι άλλοι ίσως έχουν τις ίδιες ανασφάλειες με εσένα ; «Δε μου στέλνει. Μήπως δε πέρασε καλά μαζί μου; Μήπως το πάμε πολύ γρήγορα και φρίκαρε; Μήπως ήθελε μόνο αυτό από εμένα και τώρα απλά αδιαφορεί; ». Για να είμαστε και λίγο ειλικρινείς μεταξύ μας –και επειδή ζούμε στο 2017 ρε αδερφέ- το τελευταίο σενάριο δεν είναι καθόλου απίθανο. Άλλα αν δε μπορείς να ξεχωρίσεις έναν άνθρωπο που σε ποθεί από έναν που σε γουστάρει τότε, συγνώμη, αλλά το πρόβλημα το έχεις εσύ κι όχι εκείνος.

Γι’ αυτό ας πάψουμε για μια φορά να θυματοποιούμε τους εαυτούς μας. Ναι, φταίμε κι εμείς! Εμείς που βάζουμε μπροστά τον παράλογο εγωισμό μας και αρνούμαστε πεισματικά να στείλουμε πρώτοι μήνυμα μη τυχόν και μας πέσει η μύτη –που έχουμε ήδη αρκετά ψηλά-. Εμείς που δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας κι έχουμε την απαίτηση όλοι να μας κυνηγάνε. Εμείς που δε μάθαμε να τρέχουμε πίσω από κανέναν –και θα μείνουμε εμείς και η αυτονομία μας- .

Σταμάτα τούτο το τροπάριο με μια απλή σου κίνηση. Αν σε καίει στείλε το πρώτο μήνυμα. Αν δεν απαντήσει ποτέ, τότε κερδίζεις χρόνο που ειδάλλως θα ανάλωνες σε σκέψεις. Αν πάλι απαντήσει κερδίζεις μια όμορφη ιστορία. Not your loss anyway, honey!
Ακολουθεί αποσπασματική συζήτηση:
-Μπορείς να μου εξηγήσεις που χάθηκες εδώ και δύο μέρες ;
-Εκεί που χάθηκες κι εσύ.
-Εγώ δεν έστελνα επειδή δεν έστελνες.
-Ναι, κι εγώ.

imageedit_5_tttgg6271272569 — Έλενα.

COLUMNIST ON HAVEATEA.GR

 

 

HAVEATEA MAKES YOU ❤️ YOURSELF:

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s