Σε συγχώρεσα εαυτέ μου. | Από τη Βίκυ.

 

 

 

472a6a6ff4fa2374146b1d05ebde3f50.jpg

Με συγχωρώ… Με συγχωρώ για όλες τι ευκαιρίες που ήρθαν μπροστά μου και δεν τις άρπαξα. Ευκαιρίες δελεαστικές και τόσο καλές για να τις αφήσω να πάνε χαμένες. Ευκαιρίες που μου δόθηκαν απλόχερα κι εγώ προτίμησα την μεσότητα των καταστάσεων.

Με συγχωρώ  για τις φορές που δεν με άντεχα και προσπαθούσα να αλλάξω για τα μάτια του κόσμου. Ανώφελες προσπάθειες για μάτια που δεν βλέπουν και μένουν τυφλά. Μάτια που ψάχνουν το τέλειο, το αψεγάδιαστο, σε έναν κόσμο γεμάτο ατέλειες. Με συγχωρώ για τα όνειρα που δεν εκπλήρωσα, και σε αυτή τη συγχώρεση, μου δίνω μία δεύτερη ευκαιρία να τα κάνω πραγματικότητα γιατί ποτέ δεν είναι αργά.

Σε συγχωρώ εαυτέ μου για όλες τις φορές που σήκωσες εσύ το βάρος και πήρες ευθύνες ξένων στις πλάτες σου. Ξέρω όμως ότι αφού τέτοια βάρη δεν σε έριξαν κάτω, μπορείς να αντέξεις και άλλα.  Μάθε όμως εαυτέ μου να αναλαμβάνεις τις δικές σου ευθύνες, όποιες και αν είναι αυτές. Με συγχωρώ που δεν με αγάπησα και σκορπίστηκα πολλές φορές. Μου υπόσχομαι όμως κάθε μέρα ότι θα με κάνω υπερήφανη και μαζί με εμένα θα γίνουν και όλοι αυτοί που πίστεψαν σε μένα.

Όσο για τα λάθη που έκανα, μου τα συγχωρώ όλα και κυρίως αυτά που τα έκανα και δεύτερη φορά. Αλλάζω για μένα, για να γίνω ένας καλύτερος άνθρωπος που θα μπορεί να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Κι αφού με συγχωρώ, με ευχαριστώ για τις φορές που ξεπέρασα τα όρια μου και έμεινα δυνατή. Με ευχαριστώ για την αυτοσυγκράτηση και την ηρεμία που είχα όλες τις φορές. Και μην σε νοιάζει εαυτέ μου αν σε χαρακτήρισαν «χαζό» ή «παθητικό» για την καλοσύνη σου. Μιλάνε στόματα και όχι μυαλά… Δεν σκέφτονται εαυτέ μου, δεν συμπάσχουν.

Και αν εαυτέ μου, τώρα που το διαβάζεις σου φαίνεται το πιο εγωιστικό γραπτό μας σε διαβεβαιώνω πως είναι άλλη μια κατάθεση ψυχής. Αρκετοί θα την διαβάσουν, λίγοι θα την καταλάβουν.
«Είσαι πραγματικά δυνατός όταν βρίσκεις την δύναμη και συγχωρείς του άλλους.»
και εγώ…σε συγχώρεσα.

 

 

iconimageedit_3_90hbb89269518 — Βίκυ.

CLICK HER TO FIND OUT MORE.
SOCIAL MEDIA MANAGER / EDITOR /  COLUMNIST
ON HAVEATEA.GR

 

 

HAVEATEA MAKES YOU ❤️ YOURSELF:

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s