Ένας ουρανός, χιλιάδες σκέψεις. | Από τη Βασιλική.

558342fd7045521fd09763ddcab5686d.jpg

 

cursor(2)imageedit_3_9410984132— Βασιλική

COLUMNIST ON HAVEATEA.GR

 

Ερωτευμένη με τον ουρανό. Είμαι ερωτευμένη με τον ουρανό σας. Εκείνο τον ουρανό που κυριεύει κάθε ταβάνι σας, αυτόν που μοιράζονται όλοι. Ερωτευμένη με εκείνα τα χρώματα του που θυμίζουν παράδεισο -ή τουλάχιστον φλερτάρουν μαζί του στο ελάχιστο-. Δεν ήταν και λίγες οι φορές που απλά τον κοιτούσα αφηρημένη και χανόμουν προτού το καταλάβω.

Κάθε ώρα, σε κάθε πέρασμα των δευτερολέπτων, κάθε φορά που αλλάζει ο καιρός εκείνος υιοθετεί κι από ένα καινούριο χρώμα. Μία γκρι και μία μπλε. Εκεί κρύβεται το μυστικό στο χάος σου. Χάνεσαι, μαγεύεσαι από την άπλετη ομορφιά που καλείσαι να αντικρίσεις. Τα μάτια σου χάνονται στην πολυτέλεια του μπλε ή του γκρι σου κι αρχίζεις να σκέφτεσαι τα δικά σου.

Άλλοτε έρχονται αναμνήσεις στο μυαλό σου, -συνήθως εκείνο το ξημέρωμα που με βρήκε με φίλους-. Και κάπως έτσι κινούνται και τα συναισθήματα σου. Μια αρμονία σε ρυθμούς που δεν επέλεξες εσύ. Μία γκρι –  μία μπλε οι σκέψεις σου. Άνθρωποι έρχονται και ξανά φεύγουν από το προσκήνιο σου. Κι άλλοι πάλι μένουν εκεί, στάσιμοι, σαν αστέρια στο πορτραίτο σου. Στιγμές που θα προτιμούσες να έχεις ξεχάσει. Ή στιγμές που θα παρακαλούσες να μην ξεχνούσες ποτέ.

Στιγμές σαν εκείνες που βρέθηκες και μ’ άλλους συνοδοιπόρους σου σε αυτό το ταξίδι. Κι άλλα θύματα της ομορφιάς του ουρανού σας. Τότε που χαζεύατε ομαδικά το απέραντο κενό, γεμίζοντας το με παιδικές αναμνήσεις, ξέγνοιαστα χρόνια, γέλια και μεγάλες -πολύ μεγάλες- αλάνες. Σ’ άλλες σκέψεις δάκρυζες και σ’ άλλες γελούσες με τη ψυχή σου.
Ίσως για αυτό και να ‘μαι ερωτευμένη με τον ουρανό. Τον σκέφτομαι συνεχώς, σαν να στοιχειώνει το μυαλό μου. Τον κοιτώ με λατρεία, όπως συνήθιζα κάποτε να κοιτώ ανθρώπινα μάτια. Με ηρεμεί, με γαληνεύει, μου δίνει νέα τροπή στις σκέψεις και τα θέλω μου. Με βάζει σε τάξη και με σπρώχνει σε μια νέα ζωή.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s