Εαυτέ μου, μη σε κάνουν ό,τι θέλουν. | Από την Ιωάννα.

caffe53fbebb28e0620380a75d82b631.jpg

imageedit_1_46OOO78080715 — Ιωάννα.

COLUMNIST ON HAVEATEA.GR

 

Που είσαι; Τι απέγινες; Θυμάμαι που πάλευα για εσένα. Θυμάμαι εκείνα τα βράδια που προσπαθούσα να στηριχτώ στα αδύναμα μου πόδια ώστε να σε βοηθήσω να μείνεις. Να μείνεις μήπως και σ’ αποδεχθούν. Να μείνεις κι ας μη σε αποδεχθούν. Εσύ προτίμησες να φύγεις κι εγώ δεν άντεξα.Λύγισα, τα παράτησα όλα.

Συνήθιζα να είμαι από τους πιο αδύναμους ανθρώπους που είχα γνωρίσει. Μια προσωπικότητα που συμβιβαζόταν με όποιον προσπαθούσε να την αλλάξει, να τη φέρει στα μέτρα του. Μια προσωπικότητα που ποδοπατούσαν αβασάνιστα κάμποσοι και κάμποσοι. Πονούσα, οι αντοχές μου είχαν φτάσει στο μηδέν. Ήμουν χαμένη κι η ζωή μου συνέχιζε να κυλάει μονότονα, ήσυχα, συνηθισμένα. Μα να .. βλέπεις, όταν σε εγκαταλείπει ο ίδιος σου ο εαυτός, παύεις να έχεις και τη παραμικρή δύναμη να συνεχίσεις. Σα να αποδυναμώνεσαι, σα να καταρρέεις. Ένα σώμα δίχως τη ψυχή του, το φαντάζεσαι;

Κι αφού έγινα χίλια κομμάτια κι αφού με ξαναγκρέμισαν για να κάνουν το “παζλ” τους όπως ήθελαν, έβαλα ένα στοπ. Έδιωξα όλα τα χέρια που πείραζαν εσένα, εαυτέ μου και σε ξανά έφτιαξα. Αλλά αυτή την φορά πιο δυνατό, λιγότερο εύθραυστο, λιγότερο εγωιστή και αδύναμο. Δεν αφήνω κανένα χέρι να σε αγγίξει πια ξανά, είμαι και είσαι ασφαλής. Ούτε αγάπες, ούτε έρωτες, ούτε απογοητεύσεις μπορούν να σε σπάσουν. Έγινες πέτρα από γυαλί και δεν νιώθεις.

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και γινόμαστε καλύτεροι. Και οι δύο. Οι αμφιβολίες μου παύουν να υπάρχουν πια, τα μήπως μου γίνονται σίγουρα και τα ίσως μου γίνονται ναι. Παλιέ μου και καινούριε μου εαυτέ, σε ευχαριστώ που μου μαθαίνεις την ζωή. Σε όποιον δρόμο κι αν διαλέξεις παντού θα υπάρχουν παγίδες, μην το ξεχνάς. Εμένα μου αρκεί να σηκώνεις πάντοτε κεφάλι και να βγαίνεις δίχως δεύτερη σκέψη ξανά πίσω στο δρόμο σου.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s