Για ‘κείνους που το άφησαν στη μέση. @haveatea.gr

cropped-imageedit_1_2562560018.png

943b478c767fb3e94702f2e5686ef774.jpg

 

cursor(2)imageedit_3_4141ρτ846876 — Νάσια

CREATOR / DESIGNER / COLUMNIST ON HAVEATEA.GR

 

 

Η αγάπη, το ξέρεις, είναι ύπουλο παιχνίδι. Είναι για γερούς παίκτες κατά βάση. Για παίκτες με κότσια, με αντοχή. Δεν είναι για τους αδύναμους. Όχι, εκείνοι την παρατούν ακριβώς έτσι όπως την έλαβαν. Βιαστικά και επιπόλαια. Μονάχοι και με παρέα. Παρέα το εγώ τους.

Για εκείνους που το άφησαν στη μέση, για εκείνους που την παράτησαν στους δυο δρόμους, για εκείνους τους δειλούς. Καλύτερα να μην την καταδέχονταν ποτέ τους. Καλύτερα να συνέχιζαν να την κακοφημούν με λόγια και θεωρίες. Καλύτερα να έμοιαζε για ‘κείνους άπιαστη, αμετάλλακτη, μακρινή. Καλύτερα να μην την άγγιζαν ποτέ τους, αν δεν είχαν σκοπό να τη κρατήσουν γερά.

Καλύτερα έτσι. Μα κι αν το ήθελαν, κι αν το ποθούσαν βαθιά μέσα τους, ας μην την πέταγαν έτσι. Ας την κρατούσαν -έστω με το ζόρι- για λίγο ακόμη. Ώσπου να βρουν ένα ασφαλές μέρος και να την αφήσουν. Να την αφήσουν, κι όχι να τη πετάξουν. Γιατί αυτό της αξίζει. Γι’ αυτό γεννήθηκε. Γι’ αυτό υπάρχει. Για να μας κάνει καλύτερους, συμπονετικούς, συν-άνθρωπους.

Θέλει τόλμη και θάρρος να πεις το σ’ αγαπώ. Δεν είναι εύκολη λέξη. Τραβάει γερά στις πλάτες της, λέξεις μεγάλες και ουσίες ακόμη μεγαλύτερες. Γλώσσα και στόμα έχουν πολλοί, τολμούν, θαρρείς πως παίζουν με τα όρια τους και το ξεστομίζουν έτσι αβασάνιστα. Σ’αγαπώ θα πει δίνω ψυχή και σώμα μου για το όνομα σου. Σ’αγαπώ σημαίνει παραδίνω είναι και μυαλό για χάρη σου. Σ’αγαπώ πολύ και μ’ όλη μου τη καρδιά, όχι λίγο ή αρκετά. Σ’αγαπώ γιατί.. κι όχι σ’αγαπώ απλά.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s