Το «για πάντα» μας τελείωσε. @haveatea.gr

2Ql2EK

91ad3d9f20447dee30e1da050f1e3b82

S5zw5Z«Για πάντα.» μια τόσο όμορφη και μαγική λέξη. Σου χαρίζει απλόχερα ελπίδες, στο λεπτό, για πλάκα, χωρίς τη παραμικρή έγνοια για το τι πρόκειται να προκαλέσει. Για το τι ακολουθεί. Όμορφη λέξη, γεμίζει το στόμα σου κάθε φορά που τη προφέρεις μα και ταυτόχρονα τόσο ψεύτικη. Θα σου σταθώ στα δύσκολα, ξεστομίζεις και δεν είσαι καν καλά-καλά σίγουρος πόσα δύσκολα θα ακολουθήσουν. Κι αν στο κάτω-κάτω θα φροντίσεις να μπορείς να τα αντιμετωπίσεις.

Κι αυτό το για πάντα, το ακούς και το ξανά ακούς με την ίδια ελπίδα κάθε φορά. Εκείνη την ελπίδα που σε περιπαίζει, πως κάποιος, κάπου, κάποτε θα βρεθεί να υποσχεθεί πως θα είναι δίπλα σου και θα είναι πραγματικά. Άλλοτε φιλίες κι άλλοτε έρωτες. Αυτοί οι δύο -γνωστοί θύτες- συνηθίζουν να σε παρατούν σε εκείνα τα δύσκολα που υπόσχονταν πως θα μείνουν. Εκείνοι φεύγουν μόλις το για πάντα ζητάει αποδείξεις και πράξεις.

Οι φίλοι λένε, είναι η οικογένεια που επιλέγεις να έχεις για μια ζωή. Κάνεις πως ξεχνάς την πραγματική που σε πλήγωσε, κοιτάς μπροστά και πορεύεσαι με ανθρώπους που επιλέγεις εσύ. Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται το μεγαλύτερο τίμημα. Όταν οι άνθρωποι που επέλεξες και σε επέλεξαν, σε απορρίπτουν. Όταν γυρνούν την πλάτη τους, όταν σου αφήνουν το χέρι, όταν το τελευταίο μήνυμα που έχεις από εκείνους είναι ένα απλό «Καλά είσαι;». Μεγαλύτερη απόρριψη από εκείνη δεν υπάρχει.

Πληγώνεσαι, απογοητεύεσαι και πάλι απ’ την αρχή. Δεν τα βάζεις όμως κάτω. Συνήθισες, βλέπεις, να σε απογοητεύουν οι άνθρωποι. Όσες πληγές κι αν σου προκάλεσαν, όσο κι αν θα ήθελες τα πράγματα αλλιώς, συνεχίζεις τη ζωή σου. Έτσι είναι άλλωστε, δε μπορείς να κάνεις κι αλλιώς. Ό,τι ακριβώς έκανες με τους δικούς σου ανθρώπους, θα κάνεις και με τους ξένους που κάποτε νόμισες δικούς σου. Άλλωστε τέτοια εμπόδια είναι για να τα ξεπερνάμε κι όχι για να μας κρατούν μέσα. Χαμογέλα και απόρριψε άμεσα όσους σε απέρριψαν. Κι αν θέλουν να σε βλέπουν που και που, keep them as “friends” on social media & let them watch you.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s