Λογική – Συναίσθημα σημειώσατε 1. @haveatea.gr

kpCTcq

eeaaddcec3440a86c82ec2977d06df7a

KgMeVu(1)Θυμάσαι εκείνο τον καιρό που έλεγες «εγώ αυτόν θέλω»; Που η καημένη η φίλη σου είχε κάνει τη νύχτα-μέρα καταβάλλοντας -του κόσμου τις προσπάθειες- για να σε πείσει ότι «αυτός δεν είναι για εσένα»; Που είχες κλείσει εντελώς τα μάτια σου και δεν έβλεπες τον κόσμο γύρω σου, παρά μόνο εκείνον;  Μα και βέβαια τα θυμάσαι! Πώς ξεχνιέται τόσο εύκολα τέτοια καψούρα; Πώς ξεχνιούνται όλα αυτά τα βράδια που πέρασες με το μαξιλάρι να σου σκουπίζει τα δάκρυα;

Υπήρχε εκείνη η φωνούλα μέσα στο κεφάλι σου που σου έλεγε «πρέπει να προχωρήσεις παρακάτω». Έλα όμως που η φωνή της καρδιάς σου είχε άλλα σχέδια. Και το ήξερες, ήξερες πως μόνο εκείνη αποφασίζει. Ήξερες ότι μόνο με εκείνον θα ήσουν χαρούμενη, πως δεν γίνεται να πας κάπου αλλού. Και το μυαλό με σύμμαχο τη λογική ερχόταν ξανά και ξανά να σου χαλάσει όλα όσα είχες φτιάξει.

Το μυστικό είναι πως όσο δύσκολο και να σου είναι να το πιστέψεις, πρέπει να το κάνεις. Και μεταξύ μας, μπορείς. Μπορείς να αφήσεις πίσω αυτά που σε κρατούν απ’ το μπροστά. Μπορείς να ξεφύγεις απ’ τα διλλήματα και τις αβεβαιότητες και να κατευθυνθείς ολοταχώς προς μέρη γεμάτα σιγουριά κι ασφάλεια. Μακριά από παιχνίδια και δοκιμασίες ισορροπίας λίγο πριν την καταστροφή. Πήγαινε εκεί που είσαι πραγματικά ευτυχισμένη, όχι ιδανικά.

Και ξέρεις ε; Τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις.  Απροειδοποίητα σου χτυπούν την πόρτα και σου φωνάζουν «ήρθα»! Οπότε τι θα κάνεις; Θα αρπάξεις την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά ή θα την αφήσεις να τρέξει μακριά; Προφανώς και θα την αρπάξεις. Μην είσαι χαζή. Μπορεί και να μην ξανάρθει. Βγες από τη φούσκα που είσαι κλεισμένη. Έξω από  αυτήν, σε περιμένει κάτι πολύ όμορφο. Κάτι που θα σου προσφέρει ό, τι αξίζεις και κάτι για το οποίο αξίζει να παλέψεις. Αξίζει να αλλάξεις.

@Σοφία.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s