Ο εγωισμός σου, πάνω από όλα. @haveatea.gr

kpCTcq

51356d442865fb27a246f9e685257d80.jpgxT0nHk.gifΚοίτα πόσο εύκολα συγχέουν οι άνθρωποι τις έννοιες των λέξεων. Τις προσαρμόζουν στις καταστάσεις έτσι όπως τους συμφέρει χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες. Μπερδεύουν την «περηφάνεια» με τον «εγωισμό» και από τότε νομίζουν πως κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά.

Και εσύ; Τι φοβήθηκες και κρύφτηκες πίσω από τον εγωισμό σου; Τις ανασφάλειες σου τις έμαθα, χωρίς να μου τις πεις. Σε παρατηρούσα κάθε στιγμή και αντιλαμβανόμουν τους προβληματισμούς σου και τις ανησυχίες σου χωρίς να πεις κουβέντα. Και  έτσι μπορώ να πω πως κανείς δεν θα σε μάθει όπως εγώ. Μα να… εσύ κρυβόσουν και γεμάτη περιέργεια έψαχνα συνεχώς να ανακαλύψω κάθε πτυχή του εαυτού σου. Εκείνες τις φορές θυμάμαι πως με απομάκρυνες, νιώθοντας ευάλωτος. Ήταν εκείνες οι στιγμές που οι άμυνες σου είχαν υψωθεί κι ο εγωισμός σου έστεκε σαν κέρβερος.

Μα τι σου φταίξιμο σου ρίχνω και σένα τώρα… Η αλήθεια είναι ότι δεν φταις. Έτσι γίναμε πλέον όλοι. Εγωιστές. Μην τυχόν δει κάποιος τις αδυναμίες μας αμέσως να το παίξουμε ατρόμητοι, καχύποπτοι  πως θα μας εκμεταλλευτούν. Έγινε παιχνίδι πλέον. Όποιος ρίξει πρώτος τα μούτρα του χάνει και δυστυχώς έχουμε πολλούς νικητές. «Πάνω απ’ όλα ο εγωισμός». Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στους ανθρώπους να μας γνωρίσουν. Χάλασαν φιλίες για έναν εγωισμό, χρόνιες σχέσεις έσβησαν σε μια στιγμή, μάτια δεν ειδώθηκαν ποτέ ξανά. Ξεχάσαμε μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο εγωισμός δεν καταστρέφει μόνο τις σχέσεις των ανθρώπων αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Μένουμε κολλημένοι σε καταστάσεις και πρόσωπα και έτσι μέρα με την μέρα χάνονται οι μέρες μας.

Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον δεν μας φταίνε οι «άλλοι». Με τον εαυτό μας τα έχουμε που δεν μπορούμε να αφεθούμε ελεύθεροι σε αυτά που νιώθουμε και σκεφτόμαστε. Έλα να αφήσουμε πίσω τους εγωισμούς και να περάσουμε στιγμές σαν εκείνες που ζούσαμε κάποτε. Έλα μην κρατάς μούτρα… Πάρε τηλέφωνο εκείνον τον παλιό φίλο να μάθεις τι κάνει. Μην σταυρώνεις τα χέρια και μην σφίγγεις τα χείλια σε εκείνον που σε πειράζει «ενοχλητικά» τόση ώρα, χαμογέλα του. Λοιπόν, τι λες; Θα σπάσουμε τις αλυσίδες του εγωισμού να νιώσουμε επιτέλους λίγο ελεύθεροι;

@Βίκυ.

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s