Ο έρωτας είναι επανάσταση. @haveatea.gr

kpCTcq

159b600ebc185b9ca562d0cd937f57372trGmdΠάω κοντά στην άποψη του κόσμου και στην πλαστικη του ιδεολογία. Άκουω μόνο την καρδιά μου και αφήνομαι σε αυτήν, γιατί αυτή ξέρει καλύτερα, λένε. Έτσι κι αλλιώς πάντα με την καρδιά μου σκέφτομαι και πράττω. Το μυαλό κι η λογική μου έχουν φύγει προ πολλού από κοντά μου. Κι αυτό επειδή το μυαλό σταμάτησε στο πρώτο μας φιλί, τότε που η καρδιά χτυπούσε τόσο δυνατά, που νόμιζα πως δε γίνεται, θα τα φτύσει και θα ξεψυχήσει.

Σχεδόν τρομάζω στο πως αλλάζει ο άνθρωπος όταν ερωτεύεται. Σχεδόν μαγικό μοιάζει το πως ένα απλό και συνηθισμένο πάρκο, αυτό που έγινε πια το στέκι σας, μπορεί να γεμίσει με όμορφες εικόνες και αναμνήσεις πέρα από παιδικά γέλια και παιχνίδια. Εκεί είναι και η μαγκιά του έρωτα. Εκεί κρύβεται το θάρρος και η τόλμη του, η δύναμη, η αρχή και το τέλος του. Όταν καταφέρνει να γεμίσει με χρώματα και ζεστασιά κάθε πληγωμένο κι άδειο άνθρωπο. Κάθε κρύο και μοναχικό δωμάτιο.

Ο έρωτας νοικιάζει μυαλά χωρίς να τα ρωτήσει. Βάζει σε λειτουργία τις πληγωμένες τους καρδιές που με τον χρόνο είχαν σκουριάσει. Μπορεί να συγχωρέσει το λάθος διότι τα λάθη είναι ανθρώπινα. Αποφεύγοντας να γίνει γραφικός, αναπτύσσεται ανάμεσα σε δυο ανθρώπινα σώματα και είναι καταδικασμένος να ανεχθεί ό, τι κι αν αυτά του προκαλέσουν.

Ο έρωτας είναι όντως τυφλός. Δε βλέπει που πάει να μπλέξει με τους ανθρώπους, πλησιάζει τον κίνδυνο με θάρρος, ούτε ίχνος φόβου δεν τον καθορίζει. Γι’ αυτό και μόνο, για όλη τη τόλμη που μας χαρίζει απλόχερα, αξίζει να παλέψουμε κι εμείς, να κινδυνεύσουμε, να ρισκάρουμε. Να ερωτευόμαστε ψυχές και μυαλά κι όχι σώματα και μορφές. Να κάνουμε αυτό που νιώθουμε πράξη, δίχως καθυστέρηση. Να πάμε κόντρα στον εγωισμό και να τα ποντάρουμε όλα για όλα.

@Στέλλα.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s