Οι σκέψεις μου σε αναζητούν. @haveatea.gr

kpCTcq

ea5f9c4a1f54e481bbc6c79d62ccb011a-Gy5ZΕίναι αυτή ακριβώς η στιγμή που κάθομαι αφηρημένη και σκέφτομαι διάφορα. Ξέρεις εκείνες τις ώρες, που και να ‘χεις να κάνεις κάτι, σημαντικό ή ασήμαντο, δεν ενδιαφέρεσαι πια. Κοιτάζεις αφηρημένη το ταβάνι και χάνεσαι. Σα να ενεργοποιεί μυστηριωδώς κάθε κρυφή σου σκέψη, κάθε θαμμένο σου συναίσθημα.

Πολλές από εκείνες τις φορές, καταφεύγω στο να σκέφτομαι εκείνον. Αυτόν που είχε στιγματίσει τόσο εμένα όσο και τις αναμνήσεις μου. Αυτόν που σταμάτησε τον χρόνο μου σε μόλις δυο φιλιά. Αυτόν που υπέγραψε με πολύχρωμο μελάνι κάθε γκρίζα μου στιγμή. Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν αξίζει, αν πρέπει, αν αντέχω κι άλλο. Αν πρέπει να σταματήσω, αν πρέπει να το τελειώσω όλο αυτό μέσα μου. Μα πως να τελειώσω κάτι που από μόνο του δε θέλησε ποτέ του να τελειώσει;

Δεν ξέρω, είναι κι εκείνες οι φορές που χαμογελώ αμήχανα στη θύμηση του. Είναι κι εκείνες οι στιγμές που πέρα από ό, τι με απογοητεύει, πέρα απ’ ό, τι με ταλαιπωρεί, εμφανίζεται εκείνος στην άλλη του όψη. Στην όψη που γνώρισα κι αγάπησα. Σε εκείνη που με κάνει να χαμογελώ που και που κάτι τέτοιες ώρες.

Ταυτόχρονα με βρίσκω να δακρύζω πάλι. Οι σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό μου είναι αμέτρητες. Υπάρχουν και στιγμές που αναρωτιέμαι μήπως, ίσως, να, μήπως έφταιγα κι εγώ σε όλο αυτό. Κι από την άλλη μου φωνάζω «Ποιος νοιάζεται αν έφταιξες ή όχι;». Εκείνος έφυγε, όπως φεύγουν όλοι. Μου θυμίζω ξανά και ξανά πως οι άνθρωποι γεννήθηκαν με αυτό το ελάττωμα. Να έρχονται γλυκά και να φεύγουν αργά και βασανιστικά.

Κι αν τέλειωσε άξιζε; Κι αν ξανά αρχίσει, θα αξίζει; Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα παλεύω με όλα αυτά που βασανίζουν το μυαλό μου. Δεν ξέρω για πόσο θα με επισκέπτονται, δεν ξέρω πότε θα με βαρεθούν και θα με παρατήσουν. Αυτό που ξέρω, είναι πως το θέλω πολύ. Θέλω πολύ να πετάξω εκείνο το παλιό βιβλίο που ξεκίνησα να γράφω και να ανοίξω ένα καινούριο, ένα διαφορετικό. Να σκίσω τη τελευταία σελίδα, να μην υπάρχει φόβος πως κάποτε θα τελειώσει, πως θα χαθεί.

@Βασιλική.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s