Ο χειρότερος καφές : ο μέτριος. @haveatea.gr

kpCTcq

130574588ee233275b750c7acf91d7eb.jpgbE1dCE

Τι μετριότητα είναι αυτή πάλι στην οποία θέλεις να με ντύσεις; Πιστεύεις ότι αν μου βάλεις το φόρεμα που σου αρέσει εσένα και το θεωρείς κάτι λιγότερο από ευτυχία ξαφνικά θα με κάνεις όμορφη; Άκου καλέ μου εαυτέ, και πάρε μολύβι και χαρτί να σημειώσεις προσεχτικά…Τα βήματα σου θα πρέπει να σε οδηγούν μόνο μπροστά. Και όταν λέω μπροστά εννοώ πως οι δρόμοι σου είναι στρωμένοι με λουλούδια που σε περιμένουν να τα μυρίσεις και χρώματα που δεν είχες μέχρι τώρα στην παλέτα σου για να ανακαλύψεις.

Δράκοι και φαντάσματα του παρελθόντος κάποιες μέρες θα σε ακολουθούν και θα σέρνονται σιωπηλά και ήσυχα πίσω σου. Θα γεμίζουν το υποσυνείδητο σου και θα περιμένουν μέχρι να επιπλεύσουν για λίγο στην επιφάνεια οι ανασφάλειες σου. Μόνο με αυτές έχουν την ικανότητα να συνεννοούνται καλά και με τις μνήμες. Μόνο τότε μπορούν να εισχωρήσουν μέσα σου και να σε βλάψουν.

Όμως εγώ δεν σε φοβάμαι καλέ μου εαυτέ, πιστεύω σε εσένα και ξέρω πως δεν είσαι για τα μέτρια, τα απλά, τα υπομονετικά, τα ήσυχα και τα ασφαλή. Είσαι για τα μεγάλα, τα ουσιώδη, τα λίγο τρελά, τα δυνατά και τα ωραία. Δεν θέλω πια να περπατάς ,θέλω να τρέχεις. Δεν θέλω πια να μιλάς, ούτε να εξηγείς, θέλω να φωνάζει η σιωπή σου. Δεν θέλω πια να φοβάσαι, θέλω να τολμάς. Δεν θέλω να σκέφτεσαι, θέλω να ονειρεύεσαι. Δεν θέλω να αγαπάς του άλλους πια, αλλά εσένα.

Δεν πιστεύεις πως είναι καιρός τα βήματα σου να δημιουργούν μια υπέροχη χορογραφία στην άσφαλτο και όχι πια απλώς να ακολουθούν άβουλα και μονότονα τον ρυθμό της μετριότητας; Τα μέτρια στους μέτριους εαυτέ μου. Μέτριο οτιδήποτε επαναλαμβάνεται και μένει ίδιο. Μέτριο οτιδήποτε σε εκμεταλλεύεται για το εγώ του. Μέτριο οτιδήποτε θέλει να σε βλέπει πιο δυστυχισμένο από εκείνο. Μέτριο οτιδήποτε σε παρατάει και τρέχει μετά να σε βρεί. Μέτριο ό,τι σου μαραίνει τα λουλούδια στον δρόμο σου. Μέτριο αυτό που δεν σε σέβεται.
Κάνε πιο ‘κει…θέλω να περάσει ο εαυτός μου. Του κόβεις τον δρόμο!

@Ηλιάνα.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s