Δυνατή μέχρι να εμφανιστεί εκείνος. #lovestoryno2 @haveatea.gr

kpCTcq4eb375a4d32c2f044ab852815d3eb21a.jpgQsNDtjΕκείνη εμφανίστηκε σαν την καλή νεράιδα στο παιδικό μυαλό του, που έδωσε χρώμα και ζωντάνια στην ζωή του με το μαγικό της ραβδί. Δεν έχει σημασία που δεν έμοιαζε με νεράιδα, εκείνος έτσι την αντιμετώπιζε. Ισχυρή γυναίκα, -έτσι φαίνονταν-, δυνατή μα όχι, έκρυβε καλά την ευαίσθητη ψυχή της, εκείνη την ψυχή που έκλαιγε βαθιά μέσα της, τα σκοτεινά της μάτια που βούρκωναν με τόση ευκολία.

Χρειάστηκαν άπειρες πρόβες μπροστά από έναν μισό-σπασμένο καθρέφτη και όχι πάνω στην σκηνή, μέχρι να γίνει κι εκείνος δύο άψυχοι καθρέφτες για τα ξένα μάτια. Δυο ίδιοι καθρέφτες που θα συμβόλιζαν τη διπολικότητα της. Στέρησε στον εαυτό της το δικαίωμα της συμπόνιας και της ευαισθησίας εκτός και αν έπρεπε να υποκριθεί έναν ξένο άνθρωπο, με άλλη καρδιά και ψυχή. Αξιοζήλευτη, πολλοί την ήθελαν στο πλευρό τους μα εκείνη δεν ένιωσε ποτέ την ανάγκη των ανθρώπων. Είχε προ πολλού δει τη σκληρή όψη τους, φρόντιζε να τους αποφεύγει.

Μέχρι που μπήκε στην ζωή της ο άνθρωπος που για τον κόσμο έδειχνε τρελός μα για εκείνη έβρισκε κάτι το μοναδικό μέσα του. Εκείνος την θαύμαζε για αυτό που πραγματικά ήταν, μα τον τρόμαζε η υποκρισία της. Στα κείμενα του την περιέγραφε ως μία Παριζιάνα που ζούσε στις αρχές της ονειρεμένης του δεκαετίας. Συχνά πίστευε πως αυτή μπορεί να ήταν κι η αλήθεια, τα κοντά της μαύρα μαλλιά, το ντύσιμο της, το θέατρο που παρακολουθούσε και τα βιβλία που είχε πάντα μαζί της, πρόδιδαν το πόσο λάθος είναι η εποχή στην οποία γεννήθηκε και ζει.

Εκείνος ήταν για εκείνη, πλασμένοι και δοσμένοι στη τέχνη, αυτή αγαπούσαν πριν βρεθούν στον ίδιο δρόμο. Κάθισαν στο ίδιο σημείο αγνοώντας ξανά την πολυκοσμία και την φασαρία που δημιουργούνταν. Αυτή τη φορά του έκανε την αντίθετη ερώτηση, τον ρώτησε τι μισεί περισσότερο. «Μισώ τα άδεια τετράδια, τις λευκές και άτονες σελίδες, τις άδειες γεμάτες μοναξιά γραμμές, δεν αντέχω να τις αντικρίζω και έτσι τις γεμίζω. Τον τελευταίο καιρό είσαι η πηγή έμπνευσης μου, γεμίζω την ψυχή μου και τις σελίδες μου με την ύπαρξη σου. Μην τρομάζεις, δεν είναι από αυτά τα ρομαντικά που μισείς.»

Εκείνη του έδωσε την πιο σαφή απάντηση, «Θέλω να πορευτώ κοντά σου αρκεί να διώξεις τον καθρέφτη από κοντά μου.» -«Εσύ θα πετάξεις την υποκρισία από το πρόσωπο σου; Θα αφήσεις ελεύθερο τον εαυτό σου; Δεν θα τον βλάψω, ντρέπομαι και να τον κοιτάξω.» -«Σύμφωνοι;» -«Σύμφωνοι!»

@Μίνα.

 

Διάβασε το #lovestoryno1 εδώ.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s