Ριγέ. #borntobedifferent @haveatea.gr

kpCTcq

63867dd7af25614a5fde46b9ff3405d1.jpgbE1dCEΗ μία μου θύμιζε πολύχρωμο γλειφιτζούρι και η άλλη μονότονο πατρόν κουρτίνας.Και οι δύο ήταν εντυπωσιακές σαν άλογα, έτρεχαν περήφανα και είχαν απαλή ουρά. Τους άρεσε ο ήλιος και η μοναξιά. Και οι δύο ήταν όμως πολύ γέρικες…Όπως κάθε ζέβρα, έτσι κι αυτές είχαν πολλές ρίγες.

Η μόνη τους διαφορά βρισκόταν στο χρώμα της κάθε ρίγας. Εκείνη λοιπόν, -που έμοιαζε με το μονότονο εκείνο πατρόν κουρτίνας- , ήταν μια απλή ζέβρα με άσπρες και μαύρες ρίγες. Ακριβώς όπως εκείνες που ξέρεις και εσύ και εγώ. Η άλλη πάλι, -που θύμιζε γλυφιτζούρι-, είχε πάνω της όλα τα χρώματα της παλέτας πλην του μαύρου και του άσπρου. Μέχρι και το γκρι δεν έλειπε απ’ το γούστο της.

Έκατσα λοιπόν μια μέρα, τις παρατήρησα προσεχτικά και τις κρυφάκουσα να μοιράζονται μεταξύ τους τις ιστορίες τους.  Η ασπρόμαυρη άρχισε να διηγείται την μέχρι τώρα ζωή τηςχ ανιαρή ζωή, γεμάτη ρουτίνα και συνήθεια. Η πολύχρωμη δεν άντεξε, παρασύρθηκε και άρχισε να μιλάει για τις πολυπόθητες εμπειρίες της με τις ώρες. Λεπτό δεν σταμάτησε να μιλάει και να θυμάται κάθε στιγμή και κάτι άλλο που παρέλειψε να πει.

Αυτά που συνειδητοποίησα, αφού τις άκουσα, για μια στιγμή με ξάφνισαν, με τρόμαξαν. Είναι πρωτόγνωρο πολλές φορές να αντικρίζεις την αλήθεια κατάματα. Βλέπεις εκείνη δεν έχει περιορισμούς, ούτε συμπόνοια για εσένα, έρχεται απρόβλεπτα και σου χτυπά την πόρτα. Κατέληξα λοιπόν σε δύο σκέψεις, που με οδηγούν και θα με οδηγούν για πάντα. Τα συναισθήματα στην πορεία της ζωής μας οφείλουμε να τα βάφουμε με διάφορα χρώματα και να μην τους επιτρέπουμε να εισχωρούν στον οργανισμό μας μόνο ως άσπρα ή ως μαύρα. Το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε ειδάλλως είναι να βρισκόμαστε μονίμως σε άκραιες καταστάσεις υψίστης αλαζονείας και ευτυχίας-άσπρο τις οποίες θα διαδέχονται καταστάσεις βαθιάς θλίψεως και αυτοκαταστροφικότητας-μαύρο.

Και για το τέλος, οι εμπειρίες και τα ρίσκα. Αυτές οι μικρές και λίγες στιγμές που μέσα απ’ τα παθήματα σου, αναγνωρίζεις τα μαθήματα και τα κάνεις γνώμονα ζωής. Γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους; Κερδίζουμε μια μωβ ρίγα! Ζητάμε συγγνώμη από εκείνο το φίλο μας που παραμελήσαμε όταν γίναμε εγωιστές; Κερδίζουμε την πράσινη ρίγα! Αποβάλλουμε τοξικές σκέψεις από το μυαλό μας; Να και μια πορτοκαλί! Κάνουμε νέα ταξίδια; Ορίστε και μια μπλε! Δίχως εμπειρίες και ρίσκα θα μείνουμε αιώνια καταδικασμένοι να αντικρίζουμε μονάχα τα δυο χρώματα. Το άσπρο και το μαύρο, το μάυρο και το άσπρο.
Εσύ; Θα γεράσεις έχοντας άχρωμες αναμνήσεις; Θα γίνεις μία ακόμα ασπρόμαυρη ζέβρα; Μια ακόμα μονότονη, ασπρόμαυρη κουρτίνα ;
Κοίταξε γύρω σου και ξεκίνα να ψάχνεις για πινέλα.

@Ηλιάνα.

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s