Όμορφα εξώφυλλα κενών βιβλίων. @haveatea.gr

kpCTcq

fe4c362a07826fc949fe064affd902d8a-Gy5ZΕξωτερικά όλοι όμορφοι. Εξωτερικά όλοι φτιαγμένοι όπως ακριβώς τους επιβάλλεται, έτσι ακριβώς όπως πρέπει να είναι για να γίνουν αποδεκτοί. Όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι, μηδενός εξαιρουμένου. Μπορεί για εσένα, εκείνο το κορίτσι που δειλά σε κοίταξε ή εκείνο το αγόρι που σου χαμογέλασε, να μην είναι. Μα -στα σίγουρα- για κάποιον άλλον η ομορφιά τους μοιάζει σχεδόν μαγική.

Θα γίνω γραφική για άλλη μια φορά και θα πω πως δεν αρκεί να είσαι όμορφος. Αρκετά γραφική για να τονίσω αλήθειες κι αξίες που άθελα μας ξεχνιούνται στο βάθος του χρόνου. Πολλοί από εμάς, εκεί έξω, κοιτούν το πετριτύλιγμα. Μονάχα το περιτύλιγμα. Άλλοι μένουν σε αυτό, δε νοιάζονται για το τι μπορεί να τους επιφυλάσσει το εσωτερικό. Κι άλλοι πάλι το ανοίγουν με πάθος, με έντονη θέληση να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από ένα τόσο όμορφο περιτύλιγμα.

Άλλοι πάλι, αν το περιτύλιγμα δεν είναι ικανοποιητικά όμορφο, ούτε που μπαίνουν στον κόπο να το κρατήσουν για λίγο στα χέρια τους. Χώνουν με θράσσος το χέρι τους στο μπωλ με τα γλυκά και διαλέγουν ένα άλλο, λιγάκι πιο όμορφο από το προηγούμενο. Εγώ πάλι, δεν αρκούμαι στο εξωτερικό, μα μένω στη γεύση που μου αφήνει αυτό που αποφασίζω να πιάσω στα χέρια μου. Μένω στην πανδαισία γεύσεων και συναισθημάτων που μπορεί να μου δημιουργήσει κάθε ένα από εκείνα τα άσχημα ή και όμορφα περιτυλίγματα.

Δεν θα ντραπώ να το πω, πως κι εγώ κάπου-κάποτε, συνήθιζα να μένω στο τι βλέπω. Παρέβλεπα κάθε ίχνος προαισθήματος και κρυφού ενστίκτου για ό, τι αντίκριζα. Μέχρι που έκανα το λάθος, τότε για εμένα και αφέθηκα στη μαγεία του εσωτερικού τους κόσμου. Είναι από εκείνη τη μαγεία, που αν έχεις την δύναμη να το δοκιμάσεις, σε παρασέρνει πολύ γρήγορα κοντά της. Αποφάσισα και πορεύτηκα με αυτό, πως οι άνθρωποι δεν είναι ούτε γλυκά, ούτε παιχνίδια, να τα κατατάσσουμε σε όμορφα ή άσχημα περιτυλίγματα. Άλλοι άνθρωποι διαθέτουν βάθος κι άλλοι το απόλυτο κενό μέσα τους. Πάντοτε όμως αξίζει η προσπάθεια, να τους ανακαλύψεις. Πάντοτε κάτι θα βρίσκεις, κάτι που θα κρατήσεις μαζί σου για πάντα ή θα το αφήσεις στον επόμενο να το αξιοποιήσει.

@Βασιλική.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s