Να αγαπάς, κι αν σ’ αγαπούν κι εκείνοι, να αγαπάς διπλά. @haveatea.gr

kpCTcq

b13a0af0b2f400acc46f66da87d23ce3.jpgsDcG9lΜου έμαθαν να αγαπάω, και είναι ένα από τα καλυτέρα μαθήματα της ζωής μου. Μου έμαθαν να συγχωρώ, δίχως να ξεχνώ. Με έμαθαν να μην ξεχνάω, αυτούς που μου  στάθηκαν και αυτούς που με προδώσαν. Να μην ξεχνάω αυτούς που με αγαπούν κι αυτούς που αγάπησα ενώ έπρεπε να τους μισήσω.

Όταν αγαπάς, ο κόσμος σου φαίνεται πιο όμορφος, πιο φωτεινός. Όταν αγαπάς, και εσύ ο ίδιος μοιάζεις πια πιο όμορφος. Όταν αγαπάς γίνεσαι γίγαντας, γκρεμίζοντας κάθε τοίχο εγωισμού. Η λέξη αγάπη μοιάζει μαγική στο άκουσμα της, γιατί καθώς την ξεστομίζουν αγαπημένα χείλη, τα πρόσωπα των ανθρώπων λάμπουν. Τα μάτια τους μοιάζουν με μικρού παιδιού μπροστά σε κάποιο αγαπημένο παιχνίδι και νιώθουν ότι δεν μπορεί πλέον τίποτα να τους λυγίσει.

Όσοι αγαπάνε, δυστυχώς πονάνε. Όσοι αγαπάνε  ,ξέρουν πως ίσως και να μην αγαπηθούν με τον τρόπο που αγάπησαν. Μα δεν τους τρομάζει, ούτε τους θλίβει. Τους είναι αρκετό που μέσα σε μια ψυχρή κοινωνία μπορούν ακόμα και νιώθουν ζεστά συναισθήματα, που μπορούν ακόμα να τα εκφράσουν, να τα ξεστομίσουν.

Αυτοί οι άνθρωποι, είναι ξεχωριστοί είναι άνθρωποι διαμάντια. Και χρειαζόμαστε περισσοτέρους τέτοιους ανθρώπους. Ανθρώπους που μπορούν να ομορφύνουν τον κόσμο και να τον αλλάξουν, γιατί αυτό που μας λείπειι ή που έχουμε ξεχάσει,  είναι να αγαπάμε και να μας αγαπάνε. Και ναι. Η αγάπη μπορεί, να αλλάξει τον κόσμο. Η αγάπη είναι πιο ισχυρή από κάθε βόμβα που πέφτει στους πολέμους, έχει μεγαλύτερη αξία από το χρυσάφι και αντέχει τόσο όσο μπορεί να μετρηθεί- μιας κι αποτελεί συναίσθημα που δε μετριέται. Να αγαπάς κι ας μην σε αγαπούν, να αγαπάς για να τους μάθεις να αγαπούν.
Να αγαπάς, κι αν σ’ αγαπούν κι εκείνοι, να αγαπάς διπλά.

@Στέλλα.

 

 

 

ewbgw5

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s