Καταδικασμένα νευρική. @haveatea.gr

kpCTcq

1cf2dd2ab6e63077845aa1fca_-j3dW.gifΕίναι κάτι στιγμές που νομίζεις ότι θέλεις να τα σπάσεις όλα. Είναι κάτι στιγμές που η κατάσταση ξεφεύγει. Είναι κάτι στιγμές που δεν ελέγχεις τον εαυτό σου, δεν τον αναγνωρίζεις, δεν του επιβάλλεσαι. Καταδικασμένα νευρική με μηδενική ελπίδα.

Είναι κάτι στιγμές που η λέξη “νεύρα” δεν αρκεί για να περιγράψει την κατάσταση που νιώθεις και το σκηνικό που βιώνεις. Αυτές τις στιγμές δεν ελέγχεις ούτε τις λέξεις, ούτε τις σκέψεις που εξωτερικεύεις θελημένα και μη. Θες να φωνάξεις, να κλάψεις, να βρίσεις, να σπάσεις ό,τι υπάρχει γύρω σου,-πόσο μάλλον ό, τι σου θυμίζει καταστάσεις και συναισθήματα-, να φύγεις απ’ όπου είσαι, να τρέξεις και πολλά άλλα ακραία – ή και όχι-.

Όταν “τα νεύρα σπάνε”, το μόνο -ίσως- άδικο είναι ότι την πληρώνουν άνθρωποι που δε φταίνε. Και λέω ίσως, γιατί ακόμα και αυτοί – που δε φταίνε όταν εμείς έχουμε νεύρα – ξεσπάνε σε εμάς ή/και άλλους που δεν φταίνε όταν βγουν εκτός ορίων. Είναι αυτή η κατάρα όσων αγαπάμε να την πληρώνουν πάντοτε λιγάκι παραπάνω απ’ τους υπόλοιπους. Είναι η καταδίκη που συνοδεύει τη λατρεία μας γι’ αυτούς. Να μας ακούν και να υπομένουν. Να υπομένουν, γιατί έχουν μάθει να ακούν, γιατί επιθυμούν να σε ακούν.

Άλλοι προτιμούν τη μοναξιά τους. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές ο εαυτός σου μοιάζει μοναδική διέξοδος. Εκείνος σε ακούει, εκείνος σε καταλαβαίνει περισσότερο απ’ όσο ελπίζεις να σε ακούσουν οι γύρω σου. Είναι λυτρωτικός ο εαυτός σου, τις περισσότερες φορές, -ιδίως εκείνες τις στιγμές που παύει να ‘ναι πια αυστηρός μαζί σου. Εκείνα τα βράδια, που όλο προθυμία σε ακούει. Εκείνες οι νύχτες που το ταβάνι σε οδηγεί υποσυνείδητα για άλλη μια φορά σ’ αυτό που λέει η ψυχή σου. Εσύ κι οι άνθρωποι σου, μονάχα αυτοί μπορούν να σ’ απαλλάξουν απ’ όσα σε βασανίζουν.

@Μαρίνα.

 

 

ewbgw5

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s