Φρόντισε να μην είσαι η δεύτερη επιλογή. @haveatea.gr

kpCTcq

18af7c3468b49ed61a0567b02b545ac8.jpgkFBLyO.gifΓια ορισμένους ανθρώπους η δεύτερη θέση δεν αποτελεί επιλογή. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή έχουν ανάγκη να είναι πάντα πρώτοι, είτε επειδή πιστεύουν ότι τους αξίζει αυτή η θέση περισσότερο από τον καθένα. Πολλές φορές, μάλιστα, είναι πρόθυμοι να πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα για να την κατακτήσουν.

Μιλώ για όλους αυτούς που θέλουν να είναι πρώτοι στη ζωή. Που αγωνίζονται να είναι πρώτοι στις καρδιές των ανθρώπων και στα μάτια του ίδιου τους του εαυτού. Αποφασισμένοι εξαρχής να θυσιάσουν τα πάντα για να διεκδικήσουν αυτή τη θέση. Δε βρίσκουν καταφύγιο στη μετριότητα, καθώς επιζητούν αυτό που έχει πραγματική αξία για εκείνους. Η τόλμη και η ανδρεία τους αποτελούν απόδειξη του ήθους και των ικανοτήτων τους. Γιατί ο θαρραλέος άνθρωπος υπερτερεί σε όλα. Δεν εγκαταλείπει τον εαυτό του στη τύχη. Αντιθέτως, επιλέγει να αρπάξει την ευκαιρία και να διαμορφώσει ο ίδιος το βίο του έτσι όπως του αρμόζει. Τολμά να ρισκάρει τα πάντα και ας καταλήξει δίχως τίποτα.

Ο φόβος δεν είναι εμπόδιο. Είναι κινητήριος μοχλός σε όλον αυτό τον αγώνα. Η πρωτιά δε θέλει δειλούς. Θέλει μαχητές  που έχουν ανάγκη να ξεχωρίσουν, να αποδείξουν ότι είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους. Ανθρώπους που είναι έτοιμοι να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αποφύγουν τον εύκολο δρόμο. Το δρόμο του εφησυχασμού.

Εξάλλου, αυτός που αξίζει πραγματικά την πρώτη θέση, γνωρίζει εξαρχής ότι το μονοπάτι που θα ακολουθήσει δεν θα είναι ανώδυνο. Οι φιλοδοξίες του όμως παραμένουν ακέραιες, διαρκώς απλώνονται και αναζωπυρώνονται σα τη φωτιά. Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο στόχος το σθένος δεν αρκεί. Το πραγματικό θάρρος είναι σιωπηλό και διέπεται από ταπεινότητα. Μόνο αυτός που συνεχίζει αφοσιωμένος το σκοπό του χωρίς να επιδεικνύεται μπορεί να τα καταφέρει πραγματικά. Ούτως ή άλλως ό,τι πράξεις, θα εισπράξεις στο τέλος. Η πειθαρχημένη προσπάθεια και η υπομονή φέρνουν τη μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Η πρωτιά είναι κάτι που πολλοί θέλουν μα λίγοι την κερδίζουν. Και αυτό όχι επειδή δε μπορούν να τη διεκδικήσουν. Αλλά επειδή δεν είναι διατεθημένοι να προσπαθήσουν για αυτή. Συμβιβάζονται με τη συνήθεια και πολλές φορές δεν τους νοιάζει αν θα έρθουν δεύτεροι ή τρίτοι. Ίσως, να φταίει ότι ποτέ δεν κατάφεραν να ονειρευτούν τους εαυτούς τους πρώτους. Ίσως, να μην τους ένοιαξε κιόλας να ξεχωρίσουν. Όπως και να έχει όμως, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα καταλάβουν ποτέ την αξία του να είσαι πρώτος, έστω και σε μια ψυχή. Και αυτή θα είναι η αιώνια καταδίκη τους.

@Κωνσταντίνος.

 

 

ewbgw5


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s