Ο χωρισμός στα μάτια μου. #teaνακάνω #Θέμης

kpCTcq

ff5f741d36fd44ab6f4eae42ca409808.jpg_6qpAxΤο τέλος είναι μια καινούρια αρχή, λένε. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αρνούνται να δεχθούν το τέλος. Τους μοιάζει μακρινό, τους μοιάζει δισβάσταχτο. Κι άλλοι πάλι το θέτουν και το ξεπερνούν με ευκολία. Βλέπεις, άλλοι γεννήθηκαν για να αντικρίζουν την αλήθεια κατάματα κι άλλοι για να κρύβονται πίσω από αυτή με φόβο μη την συναντήσουν.

Μιλώ για τον χωρισμό, εκείνο τον χωρισμό που διαλύει σχέσεις ζευγαριών, φίλων ή απλά γνωστών. Ανθρώπων που πρόλαβαν να ζήσουν στιγμές μαζί ή ανθρώπων που δεν πρόφτασαν καλά-καλά να δουν αν έχουν να μοιραστούν κάτι μεταξύ τους. Γιατί όμως θλίβει τους ανθρώπους ένας χωρισμός; Γιατί τους απογοητεύει; Γιατί τους αποθαρρύνει από κάτι καινούριο;

Κάθε τέλος έχει κι από μια αρχή. Κι αντίστοιχα κάθε αρχή λαμβάνει κι ένα τέλος. Είναι αυτή η κατάρα της ζωής, που σου τη μάθανε από πολλή μικρή ηλικία. Πάντοτε έθεταν ένα τέλος σε ό, τι σε διασκέδαζε γιατί απλά έπρεπε να φύγεις, να γυρίσεις πίσω. Γιατί βάζεις τον εαυτό σου, λοιπόν, δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια μετά να αρνείται το τέλος μιας ολόκληρης ιστορίας;

Το για πάντα έχασε την επιστοσύνη του στις καρδιές μας, χρόνια τώρα. Οι συνθήκες της ζωής έως και η ίδια η ζωή μας έμαθαν με το σκληρότερο τρόπο, να μην ακούμε πια το ψέμα των παραμυθιών πως «..κι έμειναν αγαπημένοι για πάντα.» Μονάχα ψεύτικες ελπίδες ήρθε για να δώσει. Μονάχα πόνο φρόντισε να προκαλέσει. Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχει και πως σε κάποια σπίτια, σε κάποιες ψυχές -ακόμη κατοικεί. Μα σίγουρα, πολλοί εκεί έξω το έδιωξαν «με τις κλωτσιές» μακριά τους.

Μα έτσι είναι οι σχέσεις κι έτσι θα συνεχίσουν να εξελίσσονται όσο κι αν σε αδικούν, όσο κι αν σε πικραίνουν. Είναι ο νόμος τους, ο κανόνας τους, πως ξεκινάς μαζί με τον άνθρωπο σου ως ένα, μαζί, ενωμένοι. Μα πάντα- σχεδόν πάντα, το ένα σπάει και χωρίζεται σε δυο μοναχικές -και πάλι ψυχές-, που η μία πληγώνει κι η άλλη πληγώνεται. Είναι οι ρόλοι μας δοσμένοι εξ’ αρχής και κανείς δεν τις αλλάζει. Έτσι έπρεπε να γίνει κι έτσι έπρεπε. Μην αναμασάς την ήδη υπάρχουσα τροφή που σου δόθηκε, λόγια του αέρα που κάποτε είπες και νιώθεις την ανάγκη να τα πεις ξανά. Φτιάξε μια νέα ιστορία, με δικούς σου ρόλους και κανόνες και.. που ξέρεις, μπορεί αυτή τη φορά το τέλος να αλλάξει.

@Θέμης.

 

 

ewbgw5

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s