Το παρελθόν ανήκει στο..παρελθόν. @haveatea.gr

kpCTcq

fd908261fdd5a0b86a301d0413e02033.jpgf5gsGg.gifΉρθε η στιγμή δε νομίζεις; Άσε τα πάντα πίσω σου.. μη λυγίσεις για άλλη μια φορά. Κάνε μια ριζική αλλαγή για τον εαυτό σου. Φρόντισε τον, αγάπησε τον και πίστεψε σ’ αυτόν. Να έχεις αυτοπεποίθηση γιατί το χρειάζεσαι, όλοι μας το χρειαζόμαστε. Λίγη παραπάνω ή λίγη λιγότερη, μπορεί να αλλάξει ριζικά το πως αντικρίζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη.

Άσε τα παιδάκια που σε απασχολούσαν στη μέχρι τώρα ζωή σου. Είναι παιδιά ακόμη κι ανήκουν εκεί ακριβώς που τους αρμόζει. Θέσε ορίζοντα και στόχο. Μην κοιτάς μονάχα πίσω ή μπροστά, κοίταξε γύρω σου, κοίτα απ’ όλες τις όψεις σου.

Μάθε να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Μάθε τους ανθρώπους κι άσε να σε μάθουν. Εκείνοι που θα προσπαθήσουν λιγάκι παραπάνω να σ’ ανακαλύψουν είναι αυτοί που κρύβουν το χρυσάφι στις ψυχές τους.

Σπάνιο στις μέρες μας να νιώθεις διαφορετικός. Όχι στα ρούχα, ούτε στην ομορφιά. Μιλώ για τη ψυχή, εκείνο το δώρο που λίγοι το έχουν. Λίγοι το αξιοποιούν και λίγοι -καν το αντιλαμβάνονται μέσα τους. Διαφορετικός γιατί αισθάνεσαι, κλαις και γελάς. Διαφορετικός γιατί γεννάς συναισθήματα σε καρδιές που άλλοτε το ‘χουν κι άλλοτε όχι ανάγκη.

Είναι όμορφο συναίσθημα να περικλύεσαι από ανθρώπους – πόσο μάλλον διαφορετικούς. Φρόντισε να τους κρατήσεις όσο πιο σφιχτά μπορείς δίπλα σου, να μη τους χάσεις. Κι αν εκείνοι ασφυκτιούν, κι αν εκείνοι δεν αντέξουν την υπερβολική αγάπη, μη τους κάνεις τη χάρη να τους δώσεις κι άλλη. Λύσε τα δεσμά τους κι απελευθέρωσε τους.

Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, εκεί της αξίζει να βρίσκεται. Κι αν η ζωή ξέρει -καλά- πως να παίζει παιχνίδια, εξασκήσου ξανά και ξανά και μάθε της πως παίζονται. Πάρε μια βαθιά ανάσα και κάψε όλες τις σελίδες του παλιού βιβλίου με τις αναμνήσεις, διώξε μακριά το παρελθόν. Μην φοβηθείς να το κάνεις, το παρελθόν ανήκει στο κουτί με τα παλιά-άχρηστα πράγματά σου. Το μέλλον αξίζει να μπει στον πίνακα με τους στόχους σου. Και μη ξεχνάς, δεν αρκεί μόνο να θέτεις στόχους, φτάνει να ξέρεις και σημάδι.

@Ιωάννα.

 

 

ewbgw5

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s