Η ομορφιά κρύβεται μέσα μας. @haveatea.gr

imageedit_1_5312167864.png

41a093f7aede185e01cd465954473efa.jpg

 

imageedit_1_6975752830

 

«Θα σου μιλήσω απόψε για όμορφους ανθρώπους.» και περιμένει κανείς να μιλήσω για μια ψηλή κοπέλα με καλοφτιαγμένο σώμα και έγχρωμα μάτια. Για ένα αγόρι με εκφραστικό πρόσωπο και εντυπωσιακό σώμα. Κι όμως αυτά δεν αγγίζουν την ομορφιά. Μπορεί η εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου να σε προδιαθέτει θετικά για εκείνον, αλλά αυτό δεν αρκεί για να τον χαρακτηρίσεις ως «όμορφο».

Η ομορφιά ενός ανθρώπους κρύβεται στα μάτια, -αν θες να αναφερθώ σε αυτό που επιφανειακά βλέπει κανείς. Πιστεύω και εγώ σε αυτό το κλισέ: «τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής». Στα μάτια κάθε ανθρώπου είναι αποτυπωμένη μια ιστορία, αυτή ενός ανεκπλήρωτου έρωτα, μιας τραγικής απώλειας ή μιας πραγματοποίησης ορισμένων στόχων του. Γι’ αυτό να κοιτάς τους ανθρώπους στα μάτια, αν θες να τους γνωρίσεις. Να δείχνεις ενδιαφέρον για τις ιστορίες τους, κάτι θα διδαχτείς και εσύ από αυτές.

Μην ξεχνάς ότι και εσύ εκθετεις την ιστορία που κουβαλάει η ψυχή σου. Ένας όμορφος άνθρωπος παρουσιάζει την ιστορία του, -όποια κι αν είναι αυτή-, χωρίς ντροπές, περιορισμούς και μυστικοπάθεια. Όπως και να το κάνεις είναι κομμάτι του και ένας πραγματικά όμορφος άνθρωπος δεν φοβάται να εκφραστεί και να τσαλακωθεί. Δεν φοβάται να μοιραστεί τις πίκρες και τον πόνο του και φυσικά σε αφήνει να συμμετάσχεις κι εσύ για λίγο στα όνειρά και τις προσδοκίες του.

Ένας όμορφος άνθρωπος βρίσκει το άσπρο μέσα στο μαύρο, βρίσκει την άνοιξη μέσα στο χειμώνα, βρίσκει τη χαρά μέσα στη ζωή. Η ζωή του είναι γεμάτη εμπειρίες, όχι επειδή ταξίδεψε πολύ και ξόδεψε χρόνο και χρήματα για να γνωρίσει καινούριους κόσμους, αλλά γιατί επέλεξε να αφήσει τον εγωισμό του στην άκρη και να αγκαλιάσει έναν άνθρωπο παραπάνω σήμερα. Γιατί εκτιμάει όσα του προσφέρονται και καταβάλλει προσπάθεια, ώστε η επόμενη ιστορία που εσύ ή εγώ θα διαβάσουμε στα μάτια του να είναι πιο ευχάριστη από την προηγούμενη.

@Μαριάννα.

 

 

 

jIoRBB

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s