«Τι θα γινόταν αν..;» @haveatea.gr

imageedit_1_5312167864

b95feb2190a78908795316bbb222aa0e.jpg

 

-- Εβελίνα | Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες.

 

Συνηθίζουμε να βυθιζόμαστε στις υποθέσεις του μυαλού μας, παρά να κοιτάμε κατάματα την πραγματικότητα και αυτό ίσως να αποτελεί μία από τις πηγές που φέρνουν το κακό. Γεννάμε συνέχεια χιλιάδες ερωτήματα, βάζοντας στις προτάσεις μας ανυπολόγιστα ‘αν’, δημιουργώντας ένα αδιέξοδο στο μυαλό και μια ατέρμονη στεναχώρια.

Προτιμούμε μάλλον κάπου-κάπου να αναρωτηθούμε ‘τι θα γινόταν αν..’, να φανταστούμε πράγματα που δεν υπάρχουν και δεν ξέρουμε αν θα υπάρξουν ή ακόμη να δημιουργήσουμε εκεί που δε χρειάζεται προβλήματα με υποθέσεις του τύπου ‘αν όμως δεν είχαν εξελιχθεί έτσι τα πράγματα…’. Μέσα σ’ αυτήν την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στον κόσμο, οι υποθέσεις που πραγματώνονται καθημερινά μέσα μας έρχονται για να την ταράξουν ακόμη περισσότερο και να κάνουν την αβεβαιότητα ακόμη πιο αβέβαιη.

Ίσως η ανάγκη μας να ξεφύγουμε από τα δεδομένα, τα σίγουρα που έχουμε και ακολουθούμε, τις συνήθειές μας, τα πρόσωπα που συναναστρεφόμαστε, μας φτάνει στο σημείο να περνάμε ώρες και ώρες ρεμβάζοντας στο παράθυρο αγκαλιά με τα όνειρά μας, τις προσδοκίες μας, τα πιο μεγάλα ‘θέλω’ μας που δε μας αφήνουν να αναπνεύσουμε. Φτάνουμε συχνά θα έλεγα στο σημείο να αναρωτηθούμε για τη ζωή που έχουμε, για τις καταστάσεις που περάσαμε , σκεπτόμενοι πως θα ήταν τα πράγματα αν δε συνέβαιναν όλα αυτά. Και με αυτόν τον τρόπο ομολογώ, πως ερχόμαστε σε μια ρήξη με την ίδια μας τη ζωή, αδυνατώντας κάποιες φορές να συνεχίσουμε.

Κοιτάζοντας όμως, με θετικότητα γύρω μας θα διαπιστώσουμε πως όλα για κάποιο λόγο γίνονται, τον οποίο αργούμε να τον μάθουμε ή μπορεί να μην τον μάθουμε και ποτέ. Οι υποθέσεις είναι σκόπιμες, εν τέλει, μόνο αν στοχεύουν κάπου με νόημα, καθώς δεν υπάρχει καμία ουσία να σκεφτούμε με αρνητικότητα χιλιάδες φορές ‘τι θα γινόταν αν..’. Εξάλλου σε έναν κόσμο που επικρατεί μια ατελείωτη αταξία, ο χαμός της πραγματικότητας με την φυλακισμένη σκέψη καθενός πάντοτε θα συγκρούονται.
Γι’ αυτό και ο καθημερινός μας αγώνας είναι τόσο όμορφα απροσδόκητος!

@Εβελίνα.

 

 

jIoRBB

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s