Οι Κυριακές είναι έρωτας. @haveatea.gr

imageedit_1_5312167864

61ab32e848050eb87535d0bbef8fc31d.jpg

imageedit_3_6000043958

Κυριακή : εκατοντάδες συναισθήματα και αμέτρητες ανάγκες. Κούραση, εξάντληση, προσμονή και ανυπομονησία, εκνευρισμό και αδιαφορία για την υπόλοιπη εβδομάδα. Η Κυριακή δεν είναι μια απλή ημέρα της εβδομάδας.

Η Κυριακή είναι ιδέα. Είναι πολλά συναισθήματα μαζί. Είναι κατάσταση που αποτελείται από πολλές μικρές καταστάσεις. Οι Κυριακές είναι για αγκαλιές. Και όχι μόνο, θα πω εγώ. Όταν περιμένεις την Κυριακή για να νιώσεις – αυτό που λέμε – άνθρωπος, τότε ίσως καταλαβαίνεις ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάω. Ούτε καν το Σάββατο δεν μπορεί να χωρέσει τα συναισθήματα της Κυριακής.

Είτε κάνεις, είτε δε κάνεις ενδιαφέροντα πράγματα που θα σου μείνουν αξέχαστα ως το τέλος της εβδομάδας. Ακόμη κι αν γίνεσαι ένα με κρεβάτι και πάπλωμα με προέκταση του χεριού σου ένα ζεστό τσάι, η Κυριακή μένει αξέχαστη. Είτε κοιμηθείς μέχρι το απόγευμα και μετά δεν έχεις όρεξη για τίποτα, θα είναι Κυριακή! Αυτό και μόνο θα σε κάνει να νιώσεις πανευτυχής, πλήρης κι ολοκληρωμένος – κυρίως αν αυτό σου λείπει αρκετά απ’ τις υπόλοιπες ημέρες. Ακόμη κι αν πάρεις τους δρόμους απ’ το πρωί, βλέπωντας εκατοντάδες ανθρώπους να απολαμβάνουν την ελευθερία τους, το χαμόγελο σου δε θα φεύγει από τα χείλη σου. Γιατί θα είναι Κυριακή!

Πολλοί θα πουν, ότι χωρίς τον άνθρωπο σου – ειδικά τις κρύες Κυριακές του χειμώνα – δεν έχει νόημα η Κυριακή, δεν έχει ουσία. Κι εγώ θα πω, πως κάθε απόλαυση της ζωής σου, κάθε στιγμή, ακόμη κι αν αυτή αξίζει να ‘ναι μία μόνο μέρα, πρέπει να την ζεις για εσένα. Άλλωστε μην ξεχνάς πόσο αξίζουν εκείνες οι ατέλειωτες συζητήσεις με τον εαυτό σου, κάθε νύχτα που κάτι σε προβληματίζει. Κάθε πρωινό που κάτι δε σ’ αφήνει να κοιμηθείς λιγάκι παραπάνω. Με παρέα ή χωρίς, με κρύο ή με ζέστη. Με κουβέντα ή με σιωπή, με ανοιχτά ή με κλειστά τα μάτια, είναι Κυριακή, ζήσ’ τη όπως της αξίζει.

@Μαρίνα.

 

jIoRBB

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s