Ύψος κάτω του μετρίου, νεύρα πέραν του ορίου. @haveatea.gr

imageedit_1_5312167864

cca7157074f7e999bf268ccb647fe67d.jpg

imageedit_5_tttgg6271272569

Έχετε παρατηρήσει ότι οι κοντές γυναίκες είμαστε ως επι τω πλείστον γεμάτες νεύρα και τσαμπουκα; Για να μη σταθώ μόνο στη γκρίνια μας – πράγμα που δε θα ‘ταν καθόλου δύσκολο. Όσο ύψος μας λείπει τόσο φωνή και παράπονο μας περισσεύει.

Προσωπικά γκρινιάζω για τα πάντα. Για τον καφέ που δεν πέτυχε, για τα μαλλιά μου που δε βγήκαν όπως τα ήθελα, για τη γραμμή του eyeliner που δε λέει να ισιώσει. Και ταυτόχρονα οι παραπάνω λόγοι αποτελούν κύρια πηγή -και- για τα νεύρα μου. Συχνά, μοιάζω με παιδάκι που θύμωσε επειδή χάλασε το αγαπημένο του παιχνίδι.

Νομίζω πως αυτό είναι το χειρότερο – ξέρω πως όλοι οι μικροκαμωμένοι θα με καταλάβουν -. Όταν είσαι κάτω του μετρίου σε ύψος, είναι δύσκολο να σε πάρουν στα σοβαρά ακόμη κι αν ο λόγος που νευρίασες είναι σημαντικός. Πάντοτε θα μοιάζεις με θυμωμένο δεκάχρονο. Κι αυτό -για να ξέρετε – μας τσαντίζει ακόμη περισσότερο.

Κοντή παρ’ όλα αυτά δε σημαίνει ακίνδυνη. Αντιθέτως μπορώ να πω. Ξέροντας ότι η μάζα μου δεν είναι υπολογίσιμη θα σκεφτώ πολύ πιο ραδιούργους τρόπους να στη φέρω. Κι εκεί είναι που πρέπει να αρχίζεις να φοβάσαι. Γιατί παρόλο που νευριάζω εύκολα και γκρινιάζω πολύ, πάντοτε κρατάει πολύ λίγο. Δε θυμώνω ουσιαστικά καθόλου εύκολα, αλλά αν το κάνω να είσαι σίγουρος, πως δε θα μου περάσει εύκολα. Τα υπόλοιπα νευράκια και παιχνίδια, είναι για ‘χουμε και κάτι έντονο να θυμόμαστε απ’ τη στιγμή.

Μάθε να ανέχεσαι λοιπόν τη γκρίνια μου, να διαχειρίζεσαι τις εκρήξεις νεύρων μου και να αγαπάς το ύψος μου. Όποιο κι αν είναι αυτό. Αλλά μη με θυμώσεις. Γιατί αν το κάνεις, τότε μαλλον θα πρέπει να αρχίσεις να φοβάσαι την κοντή, κοντούλα, μικροσκοπική κοπελίτσα.

@Έλενα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s