Ήρωες όσοι κάνουν το «μαζί», «θα σε περιμένω». @haveatea.gr

imageedit_1_5312167864

b7fcf504e7d0233e3d07a16aa22c50f2

 

imageedit_1_6975752830.png

 

Τα χιλιόμετρα συχνά καταφέρνουν να απομακρύνουν ανθρώπους που -μέχρι τότε- ζούσαν μια κοινή ζωή. Ακούγοντας τη φριχτή λέξη «απόσταση» ο καθένας σχηματίζει στο νου του την εικόνα του αγαπημένου του προσώπου, που βρίσκεται μίλια μακριά. Μπορεί να ταξιδεύεις ώρες, με τρένα, με αεροπλάνα ή και οδικώς, αλλά ξέρεις ότι στο τέλος θα ανταμοιφθείς. Και αυτή η ανταμοιβή δεν συγκρίνεται με καμία.

Επιτέλους θα γεμίσεις την αγκαλιά σου με το άρωμά του. Θα γεμίσεις το μυαλό και την ψυχή σου, με νέες κοινές εμπειρίες και εικόνες. Θα αισθανθείς και πάλι αυτή τη ζεστασιά και την ασφάλεια που μόνο οι δικοί σου άνθρωποι μπορούν να σου προσφέρουν. Θα χαμογελάς με την ψυχή σου και θα ξέρεις ότι ο άνθρωπός σου είναι εκεί για να μοιραστεί αυτές τις στιγμές ευτυχίας μαζί σου. Ξέρεις ότι όσο είναι εδώ -είτε είναι ο αδερφός σου, είτε είναι η κολλητή σου, είτε ο έρωτας σου-  θα εκμεταλλευτείτε όλες τις όμορφες μέρες, θα γιορτάσετε την κάθε στιγμή και θα απαλλαγείτε από κάθε βάρος.

Η μαγεία, αυτή του «μαζί», όμως έχει χρόνο ζωής και δυστυχώς ημερομηνία λήξης για τις σχέσεις που μετράνε χιλιόμετρα. Σύντομα το «μαζί» θα δώσει τη θέση του ξανά στο «θα σε περιμένω». Και όντως θα περιμένεις. Θα περιμένεις μετρώντας εβδομάδες, μέρες και λεπτά. Θα προσπαθήσεις να ξεγελάσεις τον χρόνο και να επιταχύνεις τους αναθεματισμένους δείκτες που θαρρείς πως παραμένουν στάσιμοι. Ήρωες όσοι αντέχουν το σκληρό αντίο. Όσοι καταφέρνουν μέσα από μηνύματα, τηλεφωνήματα και βιντεοκλήσεις να ισχυροποιήσουν τα συναισθήματα τους, πηγαίνοντας κόντρα σε ό,τι προσπαθεί η απόσταση να διαλύσει.

Ήρωες εκείνοι που στέκονται σε αεροδρόμια, δρόμους και σταθμούς τρένων και ζητούν απεγνωσμένα την ανανέωση της υπόσχεσης «θα σε περιμένω». Ακόμη πιο δυνατοί εκείνοι που τηρούν την υπόσχεση και με υπομονή και ευλάβεια, θα έλεγα, περιμένουν τον άνθρωπό τους να επιστρέψει. Γι’ αυτό, λοιπόν, όταν δεις έναν άνθρωπο να λυγίζει σε ένα από αυτά τα μέρη, δείξε του σεβασμό κι ύστερα προσπάθησε να του χαρίσεις ένα χαμόγελο ή μια αγκαλιά σαν αυτά που μόλις αποχωρίστηκε.

@Μαριάννα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s