Η δύναμη ενός μόνο φιλιού. @haveatea.gr

imageedit_1_5312167864

a19104e3250340f33b6c364c40ce4cd9.jpg

 

imageedit_2_9624190252.png

 

Ένα άγγιγμα χειλιών, μια συνηθισμένη συναισθηματική πρακτική να εκδηλώνουμε όλα αυτά που νιώθουμε, την αγάπη μας, τον έρωτά μας, την ευγνωμοσύνη μας, τον σεβασμό μας. Καμιά φορά μάλιστα πιστεύω, πως τα λόγια περισσεύουν όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με την δυνατή αυτή αίσθηση, η οποία καταφέρνει να σε γεμίσει ολοκληρωτικά. Σα να αποτελεί μάλλον ένα συμβόλαιο, ότι ο άλλος είναι δικός μας ή αν δε θεωρείται, ίσως και να γίνει.

Μια ευαίσθητη κίνηση, μια εκδήλωση και ανταπόκριση συναισθημάτων, μια επιβεβαίωση και μια ικανοποίηση. Μια ατελείωτη επιθυμία, ένα ατέρμονο ‘κι άλλο’, μία κατάσταση μέθης. Σα να αγγίζουμε τον ουρανό και καμία θνητότητα να μην υπάρχει, καθώς τίποτε δεν μπορεί να σε κάνει τόσο ‘αθάνατο’ όσο ένα φιλί. Μια αναγέννηση, θα έλεγα καλύτερα.

Όπως έλεγε ο αγαπημένος μου Οδυσσέας Ελύτης ‘όπως σε ξέρει το φιλί, κανένας δε σε ξέρει’ και μάλλον ποτέ δε θα καταφέρει να σε μάθει κανείς καλύτερα. Το φιλί, καταφέρνει να σου δημιουργεί την αίσθηση, ότι διψάς συνεχώς γι’ αυτό, αυξάνοντας ολοένα και περισσότερο τη δίψα σου, την ατέρμονη ανάγκη σου να το κατακτήσεις. Ένα χαριτωμένο τέχνασμα, το οποίο χωρίς να μιλάει, απαντάει σε κάθε μας ερώτηση, κάθε μας ανησυχία. Δηλώνει την πραγματική χημεία και αποτελεί κάτι σα δακτυλικό αποτύπωμα, καθώς το φιλί καθενός, είναι μοναδικό.

Μια θεραπεία της ψυχής που κάθε άνθρωπος μαθαίνει να την εφαρμόζει. Γι’ αυτό μη χάνετε την ευκαιρία. Φιλήστε, επουλώνοντας κάθε πληγή, κάθε κενό, ανακαλύπτοντας πως αυτό που πραγματικά έχει γεύση στη ζωή το απολαμβάνουμε με κλειστά μάτια, εισπνέοντας εκτός από τον αέρα μας και τον αέρα του άλλου. Φιλήστε, ανακαλύπτοντας πως όλα τα άλλα εκείνη τη στιγμή ηχούν τόσο μακρινά, σχεδόν ανύπαρκτα!

@Εβελίνα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s