Αποθανάτισε τις στιγμές, μόνο έτσι μένουν ανέγγιχτες. @haveatea.gr

imageedit_1_4874980542

2b630f68a05f4eece5cbdf04c65561ff.jpg

 

imageedit_1_3267939630

 

Που με χάνεις, που με βρίσκεις, με μια φωτογραφική μηχανή στην αγκαλιά θα είμαι. Είναι η μεγάλη μου αγάπη, το πάθος μου. Δεν είναι απλά ένα hobby. Είναι ιστορίες που δεν μπορούμε να διατυπώσουμε με απλά λόγια. Είναι συναίσθημα. -Όχι, δεν υπερβάλλω.-

Φωτογραφίζω ανθρώπους, τοπία, αντικείμενα. Τη φύση και την «urbanίλα». Τα παλιά και τα σύγχρονα. Τα όμορφα και τα άσχημα. Μου αρέσει να διαβάζω τα πρόσωπα των ανθρώπων και να αποτυπώνω τα συναισθήματά τους. Αγαπώ να βλέπω ένα εκθαμβωτικό τοπίο και να έχω τη δυνατότητα να το θαυμάζω ξανά και ξανά. Να φωτογραφίζω τα φώτα της πόλης, τη νυχτερινή ζωή. Να αποθηκεύω για πάντα τα φανταχτερά χρώματα που εμφανίζονται στον ουρανό. Το ροζ, το μωβ, το πορτοκαλί, το μπλε. Την ανατολή και τη δύση του Ηλίου.

Όταν οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά που διακρίνουν τα μάτια μου, τότε κάνει την εμφάνισή της η φωτογραφική μηχανή. Είναι μόνο ένα κλικ. Και όμως, είναι υπέρ αρκετό για να παγώσεις τη στιγμή. Για να κρατήσεις για πάντα αυτές τις μικρές λεπτομέρειες της ζωής, οι οποίες μετά από λίγο καιρό σβήνονται από τη μνήμη σου. Το καλύτερο σε μια φωτογραφία ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν αλλάζει ποτέ, ακόμα και αν οι άνθρωποι που απεικονίζονται σε αυτήν έχουν αλλάξει. Η εικόνα που αποθηκεύεις με αυτό το κλικ είναι ένας μικρός, φανταστικός κόσμος στον οποίο θα ήθελες να ζήσεις.

Σου δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνεις το παρόν με το παρελθόν. Σου ξαγρυπνά αναμνήσεις και ωραίες στιγμές. Επαναφέρει στο μυαλό σου αυτό το συναίσθημα που είχες όταν πήγες για πρώτη φορά διακοπές με τους φίλους σου. Είναι μια «γλώσσα» επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Σκέψου ότι όλοι μπορούν να διαβάσουν μια φωτογραφία. Να διακρίνουν τα μυστικά και την ιστορία που κρύβονται μέσα σε αυτήν. Να πλάσσουν στο μυαλό τους δικές τους ιστορίες και γεγονότα.

Και τα ωραία δεν σταματούν εδώ. Το απίστευτο είναι όταν συναντώ ανθρώπους που έχουν την ίδια τρέλα με εμένα για τη φωτογραφία. Που περνάμε ώρες ατελείωτες προσπαθώντας να πετύχουμε αυτήν την αστραπή στον ουρανό κατά τη διάρκειας της μπόρας. Με αυτούς τους ανθρώπους ανταλλάζουμε tips και ιδέες για αυτό το ένα πράγμα που αγαπάμε πολύ. Τραβάμε φωτογραφίες ως ένα εισιτήριο επιστροφής στις αναμνήσεις. Δε θα βαρεθείς ποτέ αν έχεις μια φωτογραφική στο χέρι. Στο εγγυώμαι!

@Σοφία.

 

 

output_r24akp

Advertisements