Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε. @haveatea.gr

imageedit_1_4874980542

 

311ee1f6b861c45903a64ae31c1351d1

 

imageedit_1_tt9724704355

 

Φιλία…μια μικρή λέξη με μεγάλη σημασία, μια λέξη γεμάτη κλάματα που στο τέλος κατέληξαν σε γέλια -ή και το αντίστροφο.

Αναρωτήθηκες ποτέ πως θα ήταν οι ζωή σου χωρίς τα φιλαράκια σου δίπλα;  Πως θα ξέμπλεκες από κάθε δυσκολία ή πως θα διασκέδαζες με την κάθε επιτυχία σου; Ανακάλυψες πόσο όμορφη είναι η σιωπή εκείνα τα πρωινά σε κάποιου φίλου το μπαλκόνι; Δεν ανταλλάξατε κουβέντα κι όμως ένιωθες γεμάτος πως δεν σου λείπει τίποτα, ένας κάλος καφές από τα χεράκια του φίλου σου, το χαμόγελο του και η παρέα του ήταν ικανά να σε γεμίσουν ως άνθρωπο.

Η φιλία διαιρεί την δυστυχία, πολλαπλασιάζει την χαρά, δίνει μορφή και ελπίδα στα όνειρα. Είναι η ώθηση που χρειαζόμαστε για τις στιγμές που νιώσαμε μικροί και δειλοί. Οι φίλοι θα διαλύσουνε όλους τους φόβους σου, όπως επίσης και εκείνους που σε έκαναν κάποτε να κλάψεις.

Τα φιλαράκια μας είναι η οικογένειά μας, οι ψυχολόγοι μας, οι  γιατροί μας και οι δάσκαλοί μας. Θα είναι πάντα εδώ για εμάς, χωρίς απαραίτητα το ‘’εδώ’’ να σημαίνει την παρουσία τους δίπλα μας. Το ‘’εδώ’’  μεταφράζεται και ως  συναισθηματικός δεσμός, ένας δεσμός που δεν σπάει. Μια αόρατη κλωστή που συνδέει τους φίλους από απόσταση και δεν μπορεί τίποτα να την κόψει.

Τα φιλαράκια μας είναι άνθρωποι διαμάντια, γιατί ποτέ δεν μας γύρισαν την πλάτη, ποτέ δεν έκαναν ένα βήμα πίσω στην πρώτη δυσκολία και πάντα η πόρτα του σπιτιού τους  είναι ανοιχτή για μας. Μας αγκάλιασαν στις δύσκολες ώρες και δεν ζήτησαν κανένα αντάλλαγμα. Μας πρόσφεραν ζεστασιά στις κρύες μέρες μας  και μας έκαναν να κλάψουμε μόνο για το καλό μας.

Ένα ‘’σ ‘αγαπώ’’ με όλη την έννοια της λέξης, είναι λίγο μπροστά στους κάλους μας φίλους, όσες αγκαλιές και να τους πάρουμε όσες ώρες και να περάσουμε μαζί τους πάντα θα ζητάμε παραπάνω. Εκείνη την πρώτη στιγμή που ξεγυμνώσαμε την ψυχή μας μπροστά στους φίλους μας, αυτόματα τους δώσαμε και ένα κομμάτι του εαυτού μας και εφόσον το προσέχουν καλά, το συναίσθημα της περηφάνιας για αυτούς τους όμορφους ανθρώπους είναι λίγο.

@Στέλλα

 

 

output_r24akp

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s