Ο καφές μου σκέτος και ο εθισμός πολύς. @haveatea.gr

imageedit_1_4874980542

 

 

1a55b974c02ca3be4d5b7d7aa7db56e0.jpg

 

imageedit_3_6000043958

 

Καφές, ένα ρόφημα -αν του αξίζει να το αναφέρω έτσι, χιλιάδες συναισθήματα. Αυτό που μας συνεφέρει το πρωί. Αυτή η ουσία που αν δεν εισχωρήσει με κότσια στον οργανισμό σου κάθε πρωί, δεν λειτουργείς όλη την υπόλοιπη ημέρα. Δεν μπορείς καν να μιλήσεις, να σκεφτείς. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο εκείνο το πρωϊνό που με δυσκολία σηκώθηκες απ’ το κρεβάτι σου με τις υποχρεώσεις να σου χτυπούν την πόρτα, μονάχα έναν καφέ.

Αυτή η μια φράση που θα απαντήσεις σε όποιον σε ρωτήσει «τι έχεις;» είναι συνήθως «θέλω καφέ». Και συνήθως το «θέλω» σημαίνει «χρειάζομαι». Καταλαβαίνεις τον εθισμό σου στον καφέ, -και ειδικά στον σκέτο-, όταν η στέρηση του σου προκαλεί πονοκέφαλο, μελαγχολία, εκνευρισμό και χίλια δύο άλλα συμπτώματα εθισμού.

Ο σκέτος καφές δεν είναι για τους σκληρούς· όπως λένε όσοι αντικρίζουν εκείνο το «μπεζ» στην κούπα τους, αντί για καφέ. Ο σκέτος καφές είναι γι’ αυτούς που έχουν την ανάγκη να τονωθούν, να νιώσουν καλά. Δεν είναι ένα απλό ρόφημα που θα πιεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μια παρέα, για την κουβέντα. Ο σκέτος καφές είναι ανάγκη. Όσο πιο πρωί, τόσο πιο αναγκαίος.

Ο πρώτος καφές της ημέρας, για εμάς τους εθισμένους, σχεδόν δεν πιάνεται. Αυτό το μισάωρο που περνάει αφότου πιεις τον πρώτο σου καφέ, είναι καθοριστικό για να ξεκινήσεις τον δεύτερο. Ο δεύτερος θα σε κάνει να πεις «τώρα είμαι εντάξει». Η κάθε γουλιά στον δεύτερο καφέ είναι και συμπληρωματική του πρώτου. Ο τρίτος – γιατί κανεις εθισμένος που σέβεται τον εαυτό του δεν πίνει μόνο δύο – θα έρθει αργότερα, μετά από κάμποσες ώρες. Αυτός θα είναι το ρόφημα σου ή το τονωτικό σου μετά το μεσημεριανό φαγητό.

Ο καφές είναι η παρηγοριά σου. Ζεστός τον χειμώνα ή κρύος το καλοκαίρι, είναι η λύση που δίνεις στον εαυτό σου τις περισσότερες στιγμές που κάτι σε κρατάει, κάτι σε αγχώνει. Τις στιγμές που δεν ξέρεις τι να κάνεις. Τις στιγμές που είσαι μόνος σπίτι ή έξω με φίλους. Ο σκέτος καφές είναι για όσους έχουν αγαπήσει τον καφέ, λίγο παραπάνω από οτιδήποτε άλλο.

@Μαρίνα

 

 

output_r24akp

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s