Δεκάδες περαστικοί, καθένας και με μια διαφορετική ιστορία. @haveatea.gr

imageedit_1_4874980542

 

24171720_1350369245091893_1752132413_n.jpg

N A T A S H A  K A Y / HAVEATEA’S GIRL

 

imageedit_1_6692473888

 

 

Προσωπικά έχω αναρωτηθεί αμέτρητες φορές. Στις μετακινήσεις μου με τη συγκοινωνία, σε βραδινές εξόδους, σε βαγόνια τρένων. Τόσοι άνθρωποι γύρω μου με τόσες εκατομμύρια ιστορίες. Είναι τρομακτικό αν σκεφτείς πόσες διαφορετικές εμπειρίες έχει ο καθένας από εκείνους που περνούν δίπλα σου κάθε μέρα, πόσες αναμνήσεις κουβαλάει, πόσες σκέψεις, πόσα λάθη.

Είναι ακόμη πιο τρομακτικό αν σκεφτείς πως μερικοί από αυτούς, μπορεί να γνωριστούν σε δύο χρόνια ή ακόμη και σε δύο λεπτά, ενώ τώρα είναι απλώς άγνωστοι που ανταλλάσσουν αμήχανες ματιές μέσα σε ένα άδειο αστικό. Περνάει πολύ ευχάριστα η ώρα μου σε μερικά ταξίδια με αυτή την αγαπημένη μου ασχολία. Καθαρίζω στα γρήγορα το μυαλό μου, βάζω τα ακουστικά μου, ξαπλώνω πίσω στο κάθισμα και παρατηρώ.

Παρατηρώ την κάθε λεπτομέρεια στο σώμα, στο ντύσιμο, στη συμπεριφορά τους. Παρατηρώ τον τρόπο που μιλάνε, τις κινήσεις των χεριών τους, τα συναισθήματα που ζωγραφίζονται στις εκφράσεις των προσώπων τους. Μου αρέσει να μαντεύω τις ιστορίες τους. Πολλές φορές πιστεύω ότι είμαι τόσο κοντά στην πραγματικότητα, όμως δε θα το μάθω ποτέ και αυτό είναι που με εξιτάρει περισσότερο. Να φτιάχνω μικρές δικές μου ιστορίες για το τι έκαναν χθες, που πηγαίνουν τώρα, τι φοβούνται, τι προσδοκούν.

Και εκεί που νομίζω ότι έχω τελειοποιήσει τη θεωρία μου και έχω σχεδιάσει κάθε μικρή πτυχή τους, εκεί συμβαίνει το αναπάντεχο. Ένα σύντομο τηλεφώνημα, μία διαφορετική κίνηση, κάτι που ξεπροβάλλει μέσα από την τσάντα τους. Στοιχεία που καταστρέφουν την ιστορία μου ολοσχερώς και μου δίνουν μία τόσο ξεκάθαρη νότα για μια καινούρια θεώρηση. Μου αρέσει να πέφτω έξω και να αναθεωρώ, μα πιο πολύ μου αρέσει να επιβεβαιώνομαι.

Όταν πια έχω δώσει ένα αξιοπρεπές τέλος στα σενάριά μου, στρέφομαι ξανά στο δικό μου κάθισμα. Κοιτάζω τον εαυτό μου σαν να πρόκειται να με εξερευνήσω από την απέναντι θέση. Πώς κινούμαι; Τι μαρτυράει το βλέμμα μου; Μπορεί κάποιος να μαντέψει και τη δική μου ιστορία ή την κρύβω σαν θησαυρό στο υπόγειο; Και αν όλοι, όντας εκτεθειμένοι, όπως κι εγώ, στήνουν τόσο καλά το εξωτερικό τους προφίλ για να μη γνωρίσεις το εσωτερικό, σε πόσες υποθέσεις έχω πέσει έξω;

@Ειρήνη

 

 

 

output_r24akp

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s