Δε σβήνονται οι στιγμές με ένα απλό delete. @haveatea.gr

imageedit_1_4874980542

 

24135661_1350369315091886_2088804239_n.jpg

N A T A S H A  K A Y / HAVEATEA’S GIRL

 

imageedit_4_8600324973

 

Λίγο-πολύ, όλοι μας έχουμε κοιτάξει αυτό το κουμπάκι στο πληκτρολόγιο μας, που γράφει με καθαρά γράμματα D E L E T E. Πόσες φορές μας έχει βοηθήσει; Κι άλλες πόσες μας έχει ανακουφίσει; Πόσες εικόνες, στιγμές, συζητήσεις και σκέψεις μας έχει διορθώσει με ένα απλό πάτημα; Πόσα λάθη έχουμε αποφύγει χάρη σε αυτό; Και πόσες φορές κρύψαμε τα θέλω και τα συναισθήματα μας πίσω του;

Πόσο εύκολα σβήνουν όλα ε; Είναι τόσο μικροσκοπικό, μα θαρρείς και έχει μαγικές ιδιότητες , το χρησιμοποιούμε ακόμη και για να σβήνουμε ανθρώπους από τις ζωές μας. Λες και με το πάτημα του μπορεί να σβήσει στιγμές και ώρες σε κλάσματα δευτερολέπτου στην πραγματική ζωή. Πόσο μίζεροι έχουμε γίνει πια; Πόσο ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Πόσους ανθρώπους προσθέτουμε και αφαιρούμε από τη ζωή μας καθημερινά με μερικά αδιάφορα κλικ, νομίζοντας πως το «διαγραφή φίλου» θα πάρει μαζί του και όλα όσα είπαμε, κάναμε, ζήσαμε, δώσαμε, πήραμε. Θαρρείς κι αν τον συναντήσουμε αύριο στο δρόμο θα είναι ένας ξένος, που δεν υπήρξε στη ζωή μας ποτέ.

Και με αυτούς που δεθήκαμε τι γίνεται; Μπορείς να σβήσεις φωτογραφίες, κλήσεις , συζητήσεις και όλα όσα τους θυμίζουν εύκολα. Μα το μυαλό; Τι θα κάνεις με το μυαλό; Πως θα τα διαγράψεις όλα και θα πας παρακάτω με ένα απλό delete; Αστείο δεν είναι; Και περνάει ο χρόνος. Και κάθε του σημάδι σβήνει από την καθημερινότητα σου σα να μην υπήρξε πραγματικά ποτέ κανείς εκεί. Εντάξει τους ξεγέλασες όλους για ακόμη μια φορά. Ακόμη και εσένα την ίδια έπεισες πως όλα τελείωσαν.

Μα τώρα μείναμε οι δυό μας. Και για πες μου. Πόσες φορές τον σκέφτεσαι; Πόσες ακόμη αναρωτιέσαι πως είναι η καθημερινότητά του και πώς ήταν η μέρα του; Ποιές είναι πλέον οι συνήθειες του και ποιά τα όνειρα του. Αν ακόμη γελάει με τον ίδιο τρόπο και αν ο καφές του είναι σκέτος όπως τότε. Αν τελείωσε κι εκείνη την σειρά που βλέπατε μαζί, -ξέρεις μωρέ εκείνη που εσύ δεν τελείωσες ποτέ-; Ναι για αυτή μιλάω, για αυτή και τα άλλα τόσα που κάνατε μαζί, για τις βόλτες και τα ξενύχτια που δεν σε ένοιαζε το τι ώρα είχε πάει γιατί απλά ήσουν μαζί του, για την κάθε καλημέρα που έβλεπες και χαζογελούσες.

Και τώρα γελάς. Τι κι αν ζείς χιλιόμετρα μακριά; Τι κι αν δεν θυμάσαι τον ήχο της φωνής του; Τι κι αν δεν τον έχεις ξανα δει; Ξέρεις πως όταν τον αντικρίσεις θα είναι όλα εκεί. Όλα όσα υπήρξαν θα περάσουν αστραπιαία από τον εγκέφαλό σου. Κι ας μην μιλήσεις, κι ας τα έχεις σβήσει όλα, μαζί με αυτόν. Θα δείς πως στα αλήθεια οι άνθρωποι δεν σβήνουν όσο εύκολα νόμιζες. Δες το δάκρυ στο μάγουλο σου. Ουπς(!) Δεν είναι ο έρωτας εικόνα για να σβήσει με ένα delete. Δεν αγαπάς και ξε-αγαπάς φίλε μου με το πάτημα ενός απλού κουμπιού..

#cheerstolove

@Σήλια

 

 

 

 

output_r24akp

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s