«Είμαι γκέυ», σήμερα. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

 

1ff554c77cde46816e19469f97e2d200

 

 

imageedit_3_540188ερτφ8500.png

 

 

Ομοφυλοφιλία, διαφορετικότητα και αλλαγή. Τρεις λέξεις που έγινε μόδα να αποκαλούνται “μόδα”. Τρεις έννοιες γεμάτες κρυμμένο και ναθύ νόημα που λίγοι μπορούν να διακρίνουν, λίγοι καταφέρνουν να ανακαλύψουν πίσω από ψεύτικα χαμόγελα και ευτυχισμένα βλέμματα. Τρία συναισθήματα και όχι θεωρίες που αποκαλούνται επιφανειακά, ψεύτικα και πρωτόγνωρα.

Πολλούς θα ακούσεις να σου λένε πως το να είσα γκέυ αποτελεί μόδα. Πως επηρεάζεσαι έμμεσα ή άμεσα από τα Social Media, την τηλεόραση, τις λανθασμένες επιρροές και παρέες. Αρκετοί απ’ αυτούς αρνούνται να δουν καθαρά, να καταλάβουν, να ακούσουν. Αρνούνται πως μπορεί και να ‘ναι στη φύση κάποιων ανθρώπων να γεννιούνται διαφορετικοί. Αρνούνται να αποδεχθούν πως κι οι ίδιοι είναι διαφορετικοί παρ’ όλη την ομοιότητα τους.

Σ’ ένα κόσμο ίδιο, τόσοι πολλοί διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι, άλλοι σε προσωπικότητα, σε ομορφιά, σε χρώμα, σε κουλτούρα. Σε ένα κόσμο που η διαφορετικότητα είναι πραγματικότητα, μιας και κανείς δεν είναι όμοιος κανενός, μάθαμε να κατηγορούμε έναν ακόμη διαφορετικό από εμάς βάση σεξουαλικότητας και προτιμήσεων. Μάθαμε να κρίνουμε το χαμόγελο του, δίχως να αναγνωρίζουμε το δάκρυ του. Μάθαμε να δείχνουμε επικριτικά το ντύσιμο του, χωρίς να υπολογίζουμε τη ψυχή του. Μάθαμε να αρνούμαστε τις προτιμήσεις του, χωρίς να αποδεχόμαστε την καρδιά του.

Μάθαμε να μεγαλώνουμε με πρότυπα και στερεότυπα -τα οποία παραμένουν απαραίτητα για την επικράτηση των αξιών μας- αλλά μας κρατούν πίσω, μας κλείνουν τα μάτια κι αρκετές φορές, τα στόματα. Μάθαμε και πορευτήκαμε με την πραγματικότητα πως το να έχεις διαφορετική γνώμη -ή έστω προτίμηση σε ένα πλήθος που σκέφτεται το ίδιο, σε καθιστά μη αποδεκτό κι όχι απλά διαφορετικό. Μάθαμε πως η μαύρη κουκκίδα χαλάει το άσπρο φόντο που δημιουργούν οι πολλές, μαζεμένες άσπρες κουκκίδες ενωμένες.

@Θέμης

επεξεργασια κειμενου : Νασια καραμπατσακη

 

 

 

#homophobia  #proudtobe

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s