Τα διαμάντια φτιάχνονται υπό πίεση. @haveatea.gr

imageedit_4_8694349020

 

13934686_923275657801256_7446828441680552515_n

N A T A S H A  K A Y / HAVEATEA’S GIRL

 

imageedit_1_6692473888

 

 

Πρέπει να δουλέψεις για να ανταμειφθείς. Πρέπει να κουραστείς για να αποδώσεις. Πώς περιμένουμε να έχουμε ό,τι θέλουμε χωρίς να κουραστούμε; Θλιβερή αρκετά, αυτή η νοοτροπία μας. Γιατί αφήνουμε τις μέρες ανεκμετάλλευτες χωρίς έργο, χωρίς προσπάθεια, χωρίς να σπάμε το κεφάλι μας σκεπτόμενοι πώς θα φτάσουμε στο όνειρο;
Ο φόβος της ήττας είναι παραλογισμός. Επιτυχημένος δε θεωρώ ότι είναι εκείνος που δεν απέτυχε ποτέ. Επιτυχημένος είναι αυτός που οι αποτυχίες του τον έφεραν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Κι αυτό δεν είναι απόλυτο.

Δεν είναι πάντα σίγουρο ότι ο άνθρακας θα δημιουργήσει διαμάντια. Είναι απαραίτητη η πίεση. Χρειάζονται εκατομμύρια χρόνια στα έγκατα της γης, ώσπου να δει το φως. Χρειάζονται οι κατάλληλες συνθήκες, αυτές που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε. Ο χώρος, ο χρόνος, η τοποθεσία, η ψυχολογία, το κίνητρο. Είναι η αντίληψή μας για το πόσο απέχει το θέλω από το μπορώ. Εμείς καθορίζουμε το αν θα γίνουμε διαμάντια ή αν θα παραμείνουμε άνθρακες. Ανάλογα βέβαια, πόσο θέλουμε αυτή την άνοδο. Γιατί δεν μπορούμε να βασιστούμε στην τύχη. Ποτέ δεν μπορούσαμε. Πώς είναι δυνατόν να λέμε ότι θέλουμε την κορυφή αν περιμένουμε καρτερικά το φως να έρθει σε εμάς; Για να λάμψεις πρέπει πρώτα να περάσεις από το σκοτάδι. Να δεχτείς κλοτσιές στο στομάχι. Πώς στο καλό θα μπορέσουμε να ανέβουμε αν το μυαλό μας είναι κολλημένο στην πτώση;

Κι αν περάσαμε από το σκοτάδι και στεκόμαστε ακόμη όρθιοι δεν το χρωστάμε στην τύχη. Δεν το χρωστάμε σε κανέναν θεό. Δεν το χρωστάμε σε κανέναν άλλο άνθρωπο. Πόσοι νομίζεις ότι θα χαρούν βλέποντάς σε να ανεβαίνεις; Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, γιατί σηκώσαμε τα μανίκια και μπήκαμε στη μάχη.

Και τότε αρχίζεις να δημιουργείς. Τότε επιτέλους μοιάζουν όλα πιο διαυγή. Ο λόγος που σου δόθηκε αυτή η ζωή που ζεις, ο λόγος που αντιμετώπισες όσα πέρασαν και  η αποστολή που καλείσαι να φέρεις εις πέρας. Τότε θα λάμψεις, η αξία σου θα ανεβαίνει όλο και περισσότερο και εσυ θα απολαμβάνεις αυτή την ανάβαση όσο κανείς. Θα έρθει και θα σβήσει κάθε κόπο, τόσο όμορφα, σαν κύμα που σβήνει τα χνάρια σου στην άμμο. Τότε θα επιβεβαιωθείς ότι άξιζε, θα σου πεις ένα μπράβο, θα σε κεράσεις ένα ποτό και θα σκεφτείς τον επόμενο στόχο σου.

@Ειρήνη

 

 

mRPyzt

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s