Ξεκαθάρισμα συναισθημάτων. @haveatea.gr

imageedit_4_8694349020

 

24099775_1350374075091410_603699174_n.jpg

N A T A S H A  K A Y / HAVEATEA’S GIRL

 

imageedit_1_6975752830

 

 

Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν πολύ πιο εύκολα από ότι πίστευες. Θα το παρατηρείς σε όλη σου τη ζωή, είτε οι καταστάσεις που περιμένεις να αντέξουν είναι εύκολες είτε δύσκολες. Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που μένει εκεί όσο οι άλλοι αποχωρούν και εσύ αναγκάζεσαι να ανανεώνεις τις σχέσεις σου.

Όμως, ακόμη και αυτός ο τέλειος, μέχρι πρότεινος, άνθρωπος, που σε στήριξε και σε αγκάλιασε μπορεί να σε δηλητηριάζει με τέτοιο τρόπο που εσύ να πιστεύεις πως σου γλυκαίνει την καθημερινότητα. Τη μοναξιά μην την φοβάσαι, να την επιζητάς όταν υπάρχει ανάγκη. Γιατί να φοβάσαι να μείνεις μόνος; Η μοναξιά είναι μονάχα ηρεμία. Μόλις πάρεις λίγη δόση της θα θέλεις να επιστρέψεις δυναμικά στις παρέες και τις σχέσεις σου. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάς στη ζωή σου ανθρώπους που σου στερούν περισσότερα από όσα σου προσφέρουν. Να κρατάς αυτούς που σου ομορφαίνουν την καθημερινότητα και πότε-πότε σε βγάζουν από αυτή και σε οδηγούν σε άλλους κόσμους.

Τους ανθρώπους τους ξεχωρίζεις από την αγκαλιά, αυτή δεν λέει ποτέ ψέματα. Η αγκαλιά χαρακτηρίζει και αντιπροσωπεύει τον κάθε άνθρωπο. Σκοπός της αγκαλιάς είναι να πεις «σε καταλαβαίνω», «σε χρειάζομαι», «σε αγαπάω» χωρίς να προφέρεις λέξη. Αν αυτή που σου προσφέρουν είναι ανιαρή, αν σε παγώνει αντί να σε ζεσταίνει, τότε απομάκρυνε τον εαυτό σου. Μην κρατήσεις τίποτα από αυτήν την αγκαλιά. Δεν υπήρχε ουσία, τί να κρατήσεις; Άσε και τις αναμνήσεις μαζί, μην φορτώνεις το μυαλό σου με φορτία που δεν μπορεί να σηκώσει. Ψυχικά, σίγουρα, είχες επενδύσει σε αυτόν τον άνθρωπο, σε αυτά τα χέρια, σε αυτά τα λόγια.

Δεν βγάζει νόημα όλη αυτή η πάλη. Από τη μια τα συναισθήματά σου, από την άλλη η πραγματικότητα. Πρέπει να καταλάβεις ότι οι μάσκες κάποια στιγμή πέφτουν. Κάποιοι δεν είναι τόσο όμορφοι όσο πίστευες. Δεν άξιζαν όσα νόμιζες. Ό,τι και να πήρανε από εσένα άφησέ το να φύγει, μην το ζητήσεις πίσω και μην ψάξεις να το βρεις. Συνέχισε με αυτούς που προσπαθούν να δώσουν αντί να πάρουν, να αγαπήσουν αντί να αγαπηθούν, να σε ακούσουν αντί να σου μιλήσουν.

Μαριάννα

 

 

 

Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s